Головна / новини / змагання / КУ Київ 2023: Захопливе київське дербі у командному фіналі
КУ Київ 2023: Захопливе київське дербі у командному фіналі

Сьогодні, 25 вересня, були визначені найсильніші команди на Кубку України з фехтування на шпагах серед жінок, який проходив у столичному спорткомплексі ЦСК ЗСУ. Золото розіграли два київські квартети. Влада  Харькова, яка напередодні здобула срібло в особистій першості, разом з Оленою Кривицькою, Дар‘єю Варфоломеєвою та Поліною Кулешовою святкувала перемогу над командою вчорашньої тріумфаторки Джоан Фейбі Бежури.

Фінал вийшов непередбачуваним і цікавим. Майбутні чемпіонки з ЦСК ЗСУ ДШВСМ після першого бою поступалися 2:5, але вже до п’ятого підійшли з перевагою в 11 уколів – 20:9. Але їх суперниці з ЦСК ЗСУ КМШВСМ не здалися і до заключного протистояння скоротили відставання до мінімуму – 36:35. Влада Харькова, взявши реванш у Фейбі Бежури за поразку у фіналі особистих змагань, принесла своїй команді перемогу – 45:42.

Відтак, Бежура, а також Інна Бровко, Юлія Свистіль та Наталія Степанян стали срібними призерками Кубка України.

Цікаво, що з таким самим рахунком 45:42 завершилася і зустріч за третє місце. Команда ЛШВСМ Львів (Аліна Дмитрук, Анна Максименко, Ксенія Пантелєєва, Анастасія Івченко) взяли гору над «Динамо» Київ.

Шпага, жінки (командні)
1. ЦСК ЗСУ ДШВСМ (Дар‘я Варфоломеєва, Поліна Кулешова, Олена Кривицька, Влада  Харькова)
 2. ЦСК ЗСУ КМШВСМ (Джоан Фейбі Бежура, Інна Бровко, Юлія Свистіль, Наталія Степанян)
 3. ЛШВСМ ЛЬВІВ (Аліна Дмитрук, Анна Максименко, Ксенія Пантелєєва, Анастасія Івченко)