Головна / новини / змагання / КУ Київ 2023: Чемпіонка Європейських ігор Джоан Фейбі Бежура підтверджує клас золотом Кубка України!
КУ Київ 2023: Чемпіонка Європейських ігор Джоан Фейбі Бежура підтверджує клас золотом Кубка України!

Сьогодні, 24 вересня, шпажистки розіграли перший комплект медалей Кубка України. Переможницею особистих змагань, які зібрали на доріжках столичного ЦСК ЗСУ 55 учасниць з Києва, Львов, Харкова, Дніпра та Ужгорода, стала чемпіонка Європейських ігор у Кракові-2023 Джоан Фейбі Бежура.

Фото Дмитра Путінцева

Підопічна Михайла Подольського виграла усі шість боїв у групі, а потім ще шість в олімпійці. Змагання проводилися з втішними поєдинками, але 32-річній киянці другий шанс не знадобився. Вона без проблем розібралася з першими трьома молодшими суперницями, після чого гарантувала собі нагороду перемогою над досвідченою подругою по національній збірній, триразовою медалісткою чемпіонатів світу Оленою Кривицькою (15:12).

У півфіналі Фейбі здолала ще одну призерку світової першості львів’янку Ксенію Пантелєєву (15:9),  а у головному поєдинку дня у напруженому та рівному протистоянні взяла гору над чемпіонкою Європи-2022, уродженкою Ужгорода та представницею Києва Владою Харьковою (15:13). Відзначимо, що остання також напряму дісталася фіналу.

Третю сходинку п’єдесталу з Пантелєєвою, яка єдиною серед призерок зуміла повернутися у боротьбу за нагороди після однієї поразки – від Харькової – 6:15 (далі перемігши Анастасію Івченко – 15:11 та Аліну Дмитрук – 15:10), розділила ще одна господарка доріжки Інна Бровко, яка у своєму півфіналі поступилася Харьковій (11:15).

Переможниця та призерки отримали нагорди та призи від Першого мультибрендового інтернет-магазину фехтувального екіпірування «Masque» та Uhlmann Fencing!

Шпага, жінки (особисті)
1. Джоан Фейбі Бежура (ЦСК ЗСУ, ШВСМК)
2. Влада Харькова (ЦСК ЗСУ ДШВСМ)
3. Інна Бровко (ЦСК ЗСУ, ШВСМК )
3. Ксенія Пантелєєва (  ЛАФ ДИНАМО ШВСМ)