Головна / новини / змагання / FIE Satellite Тімішоара 2023: Аліна Полозюк перемагає чемпіонку Європейських ігор і здобуває бронзу!
FIE Satellite Тімішоара 2023: Аліна Полозюк перемагає чемпіонку Європейських ігор і здобуває бронзу!

Фото #BizziTeam / FIE

Сьогодні, 24 вересня, румунському місті Тімішоара рапіристки визначили найсильніших в особистій першості на турнірі серії Satellite FIE  «Memorial Tudor Petrus». У змаганнях, які зібрали майже 80 учасниць з 22 країн, бронзову нагороду виборола українка Аліна Полозюк. Відзначимо, що таким чином 21-річна миколаївська спортсменка вперше в кар’єрі зійшла на п’єдестал Сателіту. Ще три українки Ольга Сопіт, Анна Тараненко та Дарія Миронюк увійшли до Топ-16.

Аліна Полозюк впевнено розпочала змагання, вигравши усі п’ять боїв у групі. Отримавши дев’ятий номер посіву, підопічна Лариси Павленко та Маргарити Сопінської жодних шансів не залишила першим трьом суперницям – 15:0 з Александрою Вовченко з Молдови, 15:2 з італійкою Софією Бардес, 15:5 з Максін Ісабель Естебан з Кот-д’Івуар.

У чвертьфіналі наша рапіристка зустрілася з чемпіонкою Європейських ігор-2023 Юлією Валчик-Климачик з Польщі, яка перед тим не пустила у вісімку іншу українку Дарію Миронюк (10:15). Долю поєдинку вирішив один укол і він був на користь Полозюк (15:14).

Здолати Аліну вдалося тільки у півфіналі –  майбутній переможниці турніру, чинній чемпіонці світу серед юніорів американці Цандер Родес (12:15). Вона ж стала на шляху Ольги Сопіт в 1/8 (9:15).

Рапіра, жінки (особисті)
1. Цандер Родес (США)
2. Карлотта Феррарі (Італія)
3. Аліна Полозюк (Україна)
3. Емілія Корбу (Румунія)
…12. Ольга Сопіт (Україна)
…13. Анна Тараненко (Україна)
…14. Дарія Миронюк (Україна)
…19. Аглая Борисова (Україна)
…20. Анастасія Єрофєєнко (Україна)
…25. Катерина Ченцова (Україна)
…30. Катерина Буденко (Україна)
…33. Світлана Сопіт (Україна)
…38. Анна Твардовська (Україна)
…41. Ірина Зирянова (Україна)
…49. Юлія Шингирій (Україна)
…53. Надія Моргун (Україна)
…54. Вікторія Горпенченко (Україна)
…55. Світлана Бризгалова (Україна)
…60. Марина Михальова (Україна)
…63. Єлизавета Чижикова (Україна)