Головна / новини / змагання / ЮЧУ Київ 2023: Вражаючий камбек киян та неймовірне львівське дербі
ЮЧУ Київ 2023: Вражаючий камбек киян та неймовірне львівське дербі

Сьогодні, 19 вересня, командними змаганнями завершився юніорський чемпіонат України з фехтування на шпагах, що проходив на доріжках столичного спорткомплексу ЦСК ЗСУ. Серед юніорів чемпіонами стали кияни Денис Лаврентьєв, Максим Перчук, Дмитро Плаксін та Арсеній Прокоф’єв. У юніорок весь п’єдестал вийшов львівським, а очолили його переможниця особистої першості Анна Максименко разом з Аліною Дмитрук, Златою Гайдук та Вікторією Милявською.

На шляху до найвищої сходинки п’єдесталу столичні шпажисти провели чотири поєдинки, останні два з яких завершили з перевагою в один укол. Але якщо у зустрічі за вхід у двійку проти львів’ян, яка завершилася з рахунком 41:40, вони практично весь час були попереду, то у фіналі проти суперників із Закарпаття від самого початку опинилися у ролі наздоганяючих і програвали по ходу «-9». Але спочатку Денис Лаврентьєв виграв свою мінідуель 10:3 і скоротив розрив до мінімуму (22:23), а потім вже у заключному протистоянні срібний призер особистих змагань Максим Перчук, вийшовши на «-2», вирвав для своєї команди перемогу – 45:44.

Срібними призерами таким чином стали вихованці закарпатської школи фехтування Мар‘ян-Антон Горецький, Кирил Лепканич, Даниїл Безкоровайний та Максим  Кривонос. Бронзу виборола команда Львова у складі Данила Воїнова, Максима Гули, Лева Майстренка та Марка-Юрія Цигиля, яка у поєдинку за третє місце виявилася сильнішою за Київ-2 (45:39).

Несподіваним стало завершення змагань і у дівчат. Підійшовши до восьмого бою фіналу за рівного рахунку (35:35), дві львівські команди не завдали жодного уколу, в результаті чого отримали по чорній картці «Р», що означало перемогу сіяного вище квартету у складі Анни Максименко, Злати Гайдук, Аліни Дмитрук та Вікторії Милявської.

Срібними призерками чемпіонату відтак стали представниці третьої львівської команди Софія Махлай-Шемякіна, Домініка Петрусь, Софія Твердохліб та Мілана Іванова, яка представляє Харків і Львів. Бронзу здобув Львів-2 (Катерина Дзюбан, Єлизавета-Ольга Корнійчук, Поліна Спиридонова, Єлизавета  Степанова), який поступившись у півфіналі одним уколом Львів-3 (44:45) у поєдинку за третє місце так само з мінімальною перевагою здолали Київ-2 (44:43).

Шпага, юніори (командні)Шпага, юніорки (командні)
1. Київ-1 (Денис Лаврентьєв, Максим Перчук, Дмитро Плаксін, Арсеній Прокоф’єв)
2. Закарпаття (Даниїл Безкоровайний, Мар‘ян-Антон Горецький, Кирил Лепканич, Максим  Кривонос)
3. Львів-1 (Данило Воїнов, Максим Гула, Лев Майстренко,    Марк-Юрій Цигиль)
1. Львів 1 (Злата Гайдук, Аліна Дмитрук, Анна Максименко,      Вікторія Милявська)
2. Львів 3 / Харків (Софія Махлай-Шемякіна, Домініка Петрусь, Софія Твердохліб, Мілана Іванова)
3. Львів 2 (Катерина Дзюбан, Єлизавета-Ольга Корнійчук,     Поліна Спиридонова, Єлизавета  Степанова)