Головна / новини / змагання / ЮЧУ Київ 2023: Анна Максименко захистила чемпіонський титул, Максим Микитенко вперше святкував перемогу!
ЮЧУ Київ 2023: Анна Максименко захистила чемпіонський титул, Максим Микитенко вперше святкував перемогу!

Майже 150 учасників з Києва, Львова, Ужгорода, Харкова, Дніпра, Черкас, Хмельницького, Миколаєва, Запоріжжя, Броварів та Олександрії зібрав юніорський чемпіонат України з фехтування на шпагах, який проходить у столичному ЦСК ЗСУ.

Другий рік поспіль на найвищу сходинку п’єдесталу в особистій першості серед юніорок зійшла вихованка Львівської академії фехтування Анна Максименко. А от у хлопців ми отримали нового переможця – свій перший чемпіонський титул у цій віковій категорії виборов господар доріжки Максим Микитенко  з ДЮСШ «Армієць».

Відзначимо, що у дівчат три з чотирьох місць на п’єдесталі зайняли львівські шпажистки, а у хлопців такого ж результату досягли кияни, чию гегемонію розбавило Закарпаття.

Анна Максименко виграла усі шість боїв у групі, а потім ще п’ять у турі прямого вибування. Відзначимо, що поєдинок за вхід у двійку проти іншої львів’янки Аліни Дмитрук став повторенням фіналу нещодавнього турніру пам’яті Герея та минулорічного чемпіонату України серед юніорів. Тільки тоді долю зустрічі вирішив один укол, а зараз перевага була більш відчутною – 15:9.

У поєдинку за золото Максименко, яка цього року стала бронзовою призеркою чемпіонатів Європи серед кадетів і світу серед юніорів, впевнено перемогла свою Мілану Іванову (Харків / Львів) – 15:7.

Бронзу з Аліною Дмитрук розділила киянка Марія Мальчевська, яку у двійку не пустила Іванова (12:15).     

Максим Микитенко виграв п’ять з шести боїв у групі і під сьомим номером стартував в олімпійці, де перших двох суперників переміг з однаковим рахунком 15:9. За вхід у вісімку 16-річний киянин взяв гору над земляком Андрієм Скоком (15:7).

В 1/4 впевнено переміг Максима Лепканича із Закарпаття (15:4), якому поступився у півфіналі на останній національній першості серед кадетів, яка проходила у листопаді 2022 року у Хмельницькому. Гарантувавши собі нагороду, представник ДЮСШ «Армієць» не зупинився на досягнутому. У півфіналі змусив скласти зброю господаря доріжки Арсенія Карапиша (15:10), у поєдинку за золото – столичного динамівця Максима Перчука (15:13) – бронзового призера чемпіонату світу серед кадетів-2022 та переможця загального заліку Європейського кадетського циклу-2022/23.  

Третю сходинку п’єдесталу з Карапишем розділив вихованець закарпатської школи фехтування Мар’ян-Антон Горецький, який у своєму півфіналі поступився Перчуку (8:15).

Шпага, юніорки (особисті)Шпага, юніори (особисті)
1. Анна Максименко (Львів)
2. Мілана Іванова (Харків / Львів)
3. Марія Мальчевська (Київ)
3. Аліна Дмитрук (Львів)
1. Максим Микитенко (Київ)
2. Максим Перчук (Київ)
3. Мар’ян-Антон Горецький (Закарпаття)
3. Арсеній Карапиш (Київ)