Головна / новини / змагання / ЮЧУ Київ 2023: Командне золото прямує до Черкас та Миколаєва!
ЮЧУ Київ 2023: Командне золото прямує до Черкас та Миколаєва!

Сьогодні, 17 вересня, шаблісти та шаблістки визначили найсильніші команди юніорського чемпіонату України.

Золотий дубль у столичному спорткомплексі ЦСК ЗСУ оформив Станіслав Закутній, додавши до здобутої напередодні нагороди найвищого ґатунку в особистому заліку, чемпіонське звання разом з товаришами Ігорем Маркуніним, Даніїлом Абросімовим та Даніілом Лавренюком.

У фіналі квартет черкащан взяв гору над командою Київщини, честь якої захищали і відтак стали срібними призерами Андрій Дембовський, Матвій Барабаш, Олексій Атаян та Андрій Фещенко (45:31).

На третю сходинку п’єдесталу зійшли миколаївські шаблісти Данііл Скороход, Артем Струшляк, Євген Олейников і Михайло Гурин, які після поразки у півфіналі від Фещенко і Ко (42:45), у поєдинку за бронзу перемогли Київ-1 (45:37).

Серед дівчат перемогу святкували представниці Миколаєва Вікторія Коротченко, Володимира Бабенко, Крістіна  Кулик та Ольга Ківало. Відзначимо, що поступаючись у фіналі, вони зуміли відігратися і здолати команду Одеси (45:38), за яку фехтували й у підсумку отримали срібло переможниця першого дня змагань Валерія Моренець-Кубанська, Анна Суворова, Віра Горіна та Марія Озаренко.

Бронза в активі команди Київ-1 у складі Софії Головкіної, Дар’ї Зубок, Катерини Недопаки та Валерії Щепкіної. Поступившись у півфіналі 40:45 Миколаєву, киянки у зустрічі за третє місце здолали другу команду столиці (45:21).

  Шабля, юніори (особисті)  Шабля, юніорки (особисті)
1. Черкаси – 1 (Станіслав Закутній, Ігор Маркунін, Даніїл Абросімов, Данііл Лавренюк)
2. Київська обл. (Андрій Дембовський, Матвій Барабаш, Олексій Атаян, Андрій Фещенко)
3. Миколаїв – 1 (Данііл Скороход, Артем Струшляк, Михайло Гурин, Євген Олейников)
1. Миколаїв (Вікторія Коротченко, Володимира Бабенко, Крістіна Кулик, Ольга Ківало)
2. Одеса (Валерія Моренець-Кубанська, Анна Суворова, Віра Горіна, Марія Озаренко)
3. Київ – 1 (Софія Головкіна, Дар’я Зубок, Катерина Недопака,      Валерія Щепкіна)