Головна / новини / змагання / ЮЧУ Київ 2023: Перші чемпіонські титули для Закутнього і Моренець-Кубанської
ЮЧУ Київ 2023: Перші чемпіонські титули для Закутнього і Моренець-Кубанської

Сьогодні, 16 вересня, особистими змаганнями шаблістів та шаблісток стартував юніорський чемпіонат України з фехтування (2004 р.н. та молодших). Він зібрав на доріжках столичного спорткомплексу ЦСК ЗСУ близько 70 учасників з Києва та Київської області, Одеси, Черкас, Миколаєва, Нетішина і Рівного.  Золото вибороли одеситка Валерія Моренець-Кубанська та черкащанин Станіслав Закутній. Для обох це перші нагороди найвищого ґатунку на юніорському чемпіонаті України!

Закутній обміняв минулорічне срібло на золото зразка-2023. Підопічний Юрія Нікітіна та Людмили Шкалікової без поразок пройшов «пулю», після чого вийшов переможцем з п’яти поєдинків в олімпійці, зокрема у фіналі здолав Дмитра Колобаєва з Нетішина (15:8).

Бронзові нагороди отримали – ще один черкащанин Ігор Маркунін та переможець турніру Когута Данііл Скороход з Миколаєва, які у своїх півфіналах поступилися відповідно Закутньому (12:15) і Колобаєву (10:15).

Валерія Моренець-Кубанська так само виграла усі бої в групі й розділила за підсумками попереднього етапу змагань перше місце з Вікторією Коротченко та Софією Головкіною. Саме вище згадані шаблістки з рештою і розіграли медалі юніорської національної першості.

На шляху до найвищої сходинки п’єдесталу вихованка Микити Столбунова та Олександра Васютіна провела ще чотири поєдинки в олімпійці, зокрема перемогла за вхід у двійку чинну чемпіонку країни серед юніорок та бронзову призерку останнього дорослого чемпіонату України Вікторію Коротченко з Миколаєва (15:5), а у вирішальній фінальній зустрічі взяла гору над господаркою доріжки Софією Головкіною (15:12).

Третє місце з Коротченко розділила, поступившись у своєму півфіналі Головкіній (8:15), 14-річна одеситка Анна Суворова, яка напередодні виграла турнір пам’яті Когута.

  Шабля, юніори (особисті)  Шабля, юніорки (особисті)
1. Станіслав Закутній (Черкаси)
2. Дмитро Колобаєв (Нетішин)
3. Ігор Маркунін (Черкаси)
3. Данііл Скороход (Миколаїв)
1. Валерія Моренець-Кубанська (Одеса)
2. Софія Головкіна (Київ)
3. Анна Суворова (Одеса)
3. Вікторія Коротченко (Миколаїв)