Головна / новини / змагання / ВЗ Київ 2023: Анна Суворова та Данііл Скороход – переможці турніру пам’яті Когута
ВЗ Київ 2023: Анна Суворова та Данііл Скороход – переможці турніру пам’яті Когута

Вчора, 15 вересня, були розіграні нагороди Всеукраїнських змагань з фехтування на шаблях пам’яті Заслуженого тренера України Михайла Когута. Юнаки та дівчата 2007 р.н. та молодше визначили найсильніших в особистій першості, яка зібрала  на доріжках столичного ЦСК ЗСУ 67 учасників з Києва, Миколаєва, Одеси, Нетішина, Черкас, Рівного та Вишневого.

Переможницею серед дівчат стала Анна Суворова. 14-річна одеситка, очоливши посів після групової стадії змагань, продовжила свою переможну ходу в олімпійці, зокрема в 1/2 з мінімальною перевагою здолала бронзову призерку останнього дорослого чемпіонату України Вікторію Коротченко з Миколаєва (15:14), а у фіналі виявилася сильнішою за вихованку столичного «Армійця» Валерію Щепкіну (15:6).

Бронзу з Коротченко розділила  ще одна представниця миколаївської школи фехтування Анастасія Цап, яка у своєму півфіналі поступилася Щепкіній (10:15).  

 Золото серед юнаків виборов Данііл Скороход. 16-річний миколаївець спочатку виграв усі шість боїв у своїй групі, а потім ще чотири в олімпійці, зокрема фінальний проти першого номеру посіву Андрія Фещенка з Вишневого (15:10).

На третю сходинку п’єдесталу пошани зійшли черкащанин Данііл Абросімов та Дмитро Загребельний з Нетішина, які у своїх півфіналах поступилися Фещенку (13:15) та Скороходу (8:15) відповідно.

Шабля, кадетки (особисті)Шабля, кадети (особисті)
1. Анна Суворова (Одеса)
2. Валерія Щепкіна (Київ)
3. Вікторія Коротченко (Миколаїв)
3. Анастасія Цап (Миколаїв)
1. Данііл Скороход (Миколаїв)
2. Андрій Фещенко (Вишневе)
3. Данііл Абросімов (Черкаси)
3. Дмитро Загребельний (Нетішин)