Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Київ 2023: Миколаїв зібрав усе золото молодіжного чемпіонату України з фехтування на рапірах!
ЧУ U-23 Київ 2023: Миколаїв зібрав усе золото молодіжного чемпіонату України з фехтування на рапірах!

Сьогодні, 8 вересня, відбулися командні змагання молодіжного чемпіонату України з фехтування на рапірах U-23, що проходив у столичному клубі «Ля Флєш». Як і напередодні в особистій першості, усе золото поїхало у Миколаїв.

Чемпіонський дубль серед чоловіків оформив Максим Коржовой. Разом з товаришами по команді Микитою Асташовим, Артемом Коржовим та Даніїлом Ткачом він сьогодні впевнено здолав у півфіналі Львів-1 (45:15), а у поєдинку за перше місце – першу команду Києва (45:24), за яку фехтували і відтак стали срібними призерами Олег Кокоровець, Богдан Пнівчук, Генріх Тахтабаєв та Ярослав Власюк.

На третю сходинку п’єдесталу зійшли львівські рапіристи  Богдан Лісовий, Тарас Лютий, Даніїл Матяш та Денис Олінський. Вони у зустрічі за бронзу взяли гору над представниками Миколаєва-2 (45:39), який у своєму півфіналі поступилися Києву-1 (42:45).

Серед жінок перемогу також святкували миколаївські рапіристки Крістіна Кулик, Аліна Полозюк, Маріанна Сизарєва та Анастасія Єрофєєнко, які у фіналі з перевагою всього в один укол здолали перший склад столиці (43:42), яку представляли і відтак отримали срібло Катерина Буденко, Ірина Зирянова, Надія Моргун та Елизавета Чижикова.

Бронзу між собою розіграли друга та третя команди столиці, які у своїх півфіналах поступилися Миколаєву (17:45) та Києву-1 (35:45) відповідно. Валентина Дерменжи, Світлана Бризгалова, Марія Награбова, Мілана Степовик виявилися сильнішими (45:42) за Аглаю Борисову, Марину Михальову, Анну Щербу та Юлія Шингирій і відтак отримали нагороду!

Рапіра, чоловіки U-23 (командні)Рапіра, жінки U-23 (командні)
1. Миколаїв-1 (Микита Асташов, Максим Коржовой, Артем Коржовой, Даніїл Ткач)
2. Київ-1 (Ярослав Власюк, Олег Кокоровець, Богдан Пнівчук, Генріх Тахтабаєв)
3. Львів-1 (Богдан Лісовий, Тарас Лютий, Даніїл Матяш, Денис Олінський)
4. Миколаїв-2 (Елізар Дирда, Михайло Гурін, Владислав Китаєв, Артем Струшляк)
1. Миколаїв-1 (Крістіна Кулик, Аліна Полозюк, Маріанна Сизарєва, Анастасія Єрофєєнко)
2. Київ-1 (Катерина Буденко, Ірина Зирянова, Надія Моргун, Елизавета Чижикова)
3. Київ-3 (Валентина Дерменжи, Світлана Бризгалова, Марія Награбова, Мілана Степовик)
4. Київ-2 (Аглая Борисова, Марина Михальова, Анна Щерба, Юлія Шингирій)