Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Київ 2023: Максим Коржовой і Ніколентта Корлат вперше виграють молодіжний чемпіонат України
ЧУ U-23 Київ 2023: Максим Коржовой і Ніколентта Корлат вперше виграють молодіжний чемпіонат України

Сьогодні, 7 вересня, у столичному клубі «Ля Флєш» чемпіонат України з фехтування на рапірах серед спортсменів та спортсменок до 23 років відкрив сезон 2023/24. Стартовий день змагань, який зібрав майже 100 учасників, став золотим для Миколаєва. Ніколетта Корлат та Максим Коржовой вперше зійшли на особистий п’єдестал пошани національної першості серед молоді й одразу на найвищу сходинку!

Серед чоловіків після переходу у дорослу вікову категорію Даниїла Гойди чемпіонський титул був вакантним і Максим Коржовой, як переможець останньої юніорської першості, вважався одним з претендентів на нього.

Від самого початку змагань 20-річний рапірист з Миколаєва  засвідчив свої чемпіонські амбіції, очоливши посів олімпійки після групового раунду. Вихованець Лариси Павленко та Ірини Зикової впевнено здолав перших двох суперників, після чого за вхід в четвірку переміг земляка Єлізара Дирду (15:9), у півфіналі взяв гору над минулорічним бронзовим призером Богданом Лісовим зі Львова (15:10), а у поєдинку за золото виявився сильнішим за киянина Богдана Пнівчука (15:8), який перед тим переміг  молодшого з братів Коржових – Артема (15:3).   

Жіночі змагання відбулися без участі переможниці попередньої молодіжної першості Ольги Сопіт. Як пояснила пресслужбі НФФУ старший тренер з жіночої рапіри Ольга Лелейко, спортсменка за індивідуальним планом готується до нового сезону після дуже насиченого сезону минулого, в якому вона зокрема стала чемпіонкою Європи U-23.

За відсутності Ольги Сопіт головною претенденткою на чемпіонський титул була срібна призерка минулого чемпіонату Аліна Полозюк. Вона без проблем дійшла до півфіналу, де все ж поступилася бронзовій медалістці юніорського чемпіонату світу Катерині Буденко. А от іншу миколаївську рапіристку вихованка столичної ДЮСШ «Динамівець» здолати не змогла. Фінал завершився перемогою учениці Лариси Павленко та Степана Дикуна – Ніколетти Корлат (15:6).

Відзначимо, що третю сходинку п’єдесталу з Полозюк розділила 15-річна вихованка ОФКІП Світлана Бризгалова, яка у своєму півфіналі поступилася Корлат (5:15).

Переможці та призери були нагороджені медалями, грамотами та подарунками від фехтувально-спортивного клубу “Ля Флєш” та Першого мультибрендового інтернет-магазину фехтувального екіпірування «Masque».

Рапіра, чоловіки U-23 (особисті)Рапіра, жінки U-23 (особисті)
1. Максим Коржовой (Миколаїв)
2. Богдан Пнівчук (Київ)
3. Артем Коржовой (Миколаїв)
3.Богдан Лісовий (Львів)
1.Ніколетта Корлат (Миколаїв)
2.Катерина Буденко (Київ)
3. Світлана Бризгалова (Київ)
3. Аліна Полозюк (Миколаїв)