Головна / новини / змагання / ВУ Ченду 2023: Команда шпажистів фінішує на шостому місці, рапіристок не пускають у четвірку майбутні чемпіонки
ВУ Ченду 2023: Команда шпажистів фінішує на шостому місці, рапіристок не пускають у четвірку майбутні чемпіонки

Сьогодні, 6 серпня, представники збірної України з фехтування завершили свої виступи на XXXI літній Всесвітній Універсіаді у Ченду.  Обидві наші команди, як у чоловічій шпазі, так і в жіночій рапірі, увійшли до вісімки найсильніших.

Віцечемпіон Універсіади в особистих змаганнях Ян Сич разом з Євгенієм Горбачуком (обидва – Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди), Андрієм Опанасенком (Харківська державна академія фізичного виховання) та Нікітою Кошманом (Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка) стартували з непростого поєдинку 1/8 проти США. Вийшовши вперед на початку (15:12), українські шпажисти дозволили суперникам перехопити ініціативу в середині зустрічі (22:23), але не на довго. До заключного бою наша команда підійшла з «+6» і перемогу вже не віддала (45:40).  

Напружене чвертьфінальне протистояння підопічних Олександра Гаріна з Угорщиною завершилося з різницею в один укол, на жаль, на користь суперників (39:40).  Так само як і остання їх зустріч на турнірі вже у нижній частині сітки, з першого поєдинку якої проти японців вони вийшли впевненими переможцями (45:24). 44:45 – з Польщею. І у підсумку український квартет у чоловічій шпазі посідає шосте місце.

У жіночій рапірі українську команду представляли Аліна Полозюк (Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова), Дарія Миронюк (Національний університет фізичного виховання та спорту України / Ohio State University), Ольга Сопіт (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана) та запасна Дарина Заболотна (НУФВСУ). Наш квартет отримав при посіві шостий номер, а разом з тим і можливість розпочати одразу з 1/4, де, на жаль, не зміг дати відсіч майбутнім чемпіонкам турніру і господаркам доріжки представницям Китаю (22:45).

У нижній частині сітки підопічні Лариси Павленко у рівній боротьбі поступилися Гонконгу (37:45), впевнено перемогли Польщу (45:31), посівши у підсумку сьоме місце.

Отже, українська фехтувальна збірна завершує Універсіаду-2023 з однією нагородою – сріблом, яке виборов в особистій першості шпажист Ян Сич.

Шпага, чоловіки (командні)Рапіра, жінки (командні)
1. Франція
2. Китай
3. Італія
1. Китай
2. Італія
3. Японія
…6. Україна…7. Україна