Головна / новини / змагання / ВУ Ченду 2023: Єва Мазур одним уколом поступається майбутній чемпіонці
ВУ Ченду 2023: Єва Мазур одним уколом поступається майбутній чемпіонці

Сьогодні, 2 серпня, на XXXI літній Всесвітній Універсіаді у китайському Ченду стартували змагання з фехтування. У перший день українська збірна була представлена в одному виді програми – жіночій шпазі. Найкращий результат серед трьох українок в особистій першості показала Єва Мазур, яка увійшла у Топ-16.

Вигравши чотири з шести боїв у групі, 20-річна студентка Ohio State University стартувала в олімпійці під номером 21. Там вона провела ще три поєдинки, два з яких завершилися з різницею в один укол: в 1/32  – проти Севари Рахімової з Узбекистану перемогою Мазур (11:10), в 1/8 – на користь суперниці дворазової віцечемпіонки Юнацьких Олімпійських ігор-2018, №25 світового рейтингу FIE Кейлін Сінь Янь Се з Гонконгу (2:3), яка, відзначимо, у підсумку здобула золото Універсіади-2023.

Дві представниці Національного університету фізичного виховання та спорту України зупинилися в 1/32. Дарина Заболотна поступилася господарці доріжки, бронзовій медалістці Гран-прі Сюй Но (7:15), Поліна Кулешова – австрійці Леонорі Марії Прексмерер (7:15).

5 серпня на наших шпажисток чекають командні змагання, тож бажаємо їм успіху!

Шпага, жінки (особисті)
1. Кейлін Сінь Янь Се (Гонконг)
2. Сара Марія Ковальчик (Італія)
3. Тамакі Тераяма (Японія)
3. Катерін Ніксон (США)
…13. Єва Мазур (Україна)
…38. Поліна Кулешова (Україна)
…52. Дарина Заборолотна (Україна)