Головна / новини / змагання / ЧС Мілан 2023: Українські шаблістки у четвірці найсильніших команд світу!
ЧС Мілан 2023: Українські шаблістки у четвірці найсильніших команд світу!

Сьогодні, 30 липня, були розіграні останні нагороди чемпіонату світу у Мілані. За крок від п’єдесталу зупинилася наша команда у жіночій шаблі на чолі з олімпійською чемпіонкою Ольгою Харлан. Так, здобути нагороду не вдалося, але четверте місце, яке посіли у підсумку підопічні Євгенія Стаценка та Андреа Теренціо, стало найкращим результатом для усієї нашої збірної на цій надзвичайно складній і суперечливій світовій першості і найкращим для команди шаблісток з 2015 року, а також принесло вкрай важливі очки у кваліфікації на Олімпійські ігри у Парижі-2024.

Якщо ж дивитися більше ніж просто на цифри, то цей турнір показав, що Ольга Харлан та наша команда насправді незламні, як і всі українці. Адже просто вийти на доріжку після усього пережитого і продовжити боротьбу це вже був маленький подвиг!

Нагадаємо, що починали українки цей турнір під 13-м номером світового рейтингу і після перемоги в 1/16 над Узбекистаном (45:27), вже за вхід у вісімку схрестили зброю з господарками доріжки, четвертими сіяними та новоспеченими віцечемпіонками Європейських ігор італійками (45:33). А далі була драматична чвертьфінальна зустріч з американками, по ходу якої ми програвали дев’ять ударів (11:20). Але Бакастова і Харлан у наступних трьох боях зуміли перевернути рахунок на 35:30. І хоча перед останнім поєдинком ми знову опинилися позаду (39:40), і в кінцівці програвали 43:44, останнє слово залишилося за нами, а точніше за лідером збірної України Харлан (45:44).

Але психологічна втома та емоційне виснаження не могли не дати про себе знати. У півфіналі дівчата поступилися першому номеру світового рейтингу Франції (32:45), яку, до речі, двічі не пускали у вісімку цього сезону – на Кубках світу у Бельгії та Грузії. У поєдинку за бронзу не змогли дати відсіч напористим кореянкам (32:45), якій у світовому рейтингу зараз йдуть під номером 2.  

Ми дякуємо усій команді за роботу і боротьбу, за те, що в прямому і переносному сенсі цього слова, не склали зброю, віримо, що перемоги попереду!

Шабля, жінки (командні )
3. Корея
4. Україна