Головна / новини / змагання / ЧС Мілан 2023: Команда шаблісток на чолі з Ольгою Харлан продовжує боротьбу, рапіристи зупиняються в 1/8 
ЧС Мілан 2023: Команда шаблісток на чолі з Ольгою Харлан продовжує боротьбу, рапіристи зупиняються в 1/8 

Сьогодні, 29 липня, на чемпіонаті світу в італійському Мілані,  розпочалася боротьба у командній першості в жіночій шаблі та чоловічій рапірі. Були визначені вісімки найсильніших, які 30 липня розіграють останні два комплекти нагород ЧС-2023.

Фото НОК України

Те, що нас не вбиває, робить сильнішими – це сьогодні яскраво продемонструвала команда шаблісток на чолі з олімпійською чемпіонкою і символом незламності українського народу Ольгою Харлан. Те, що наш квартет набирає обертів і повертає свою медальну форму, було зрозуміло вже на останніх етапах Кубка світу. Нагадаємо, що підопічні Євгенія Стаценка та Андреа Теренціо здобули бронзу у Бельгії та перемогли у Грузії. Проте ті випробування, які випали на долю локомотива нашої команди і не могли пройти безслідно для усіх спортсменок, будь-кого могли вибити з колії, втім наші дівчата вистояли.

Вони жодних шансів не дали своїм першим суперницям – представницям Узбекистану (45:27), після чого за вхід у вісімку схрестили зброю з четвертими сіяними та новоспеченими віцечемпіонками Європейських ігор італійками. І хоча це останні фехтували вдома, господарками на доріжці почувалися саме українки. Після того, як Аліна Комащук у першому бою поступаючись 1:3, перевернула рахунок на 5:4, наших дівчат було вже не зупинити! На екваторі зустрічі їх перевага вже сягнула дев’яти ударів (25:16) і у підсумку вони перемогли – 45:33!

Завтра, 30 липня, у чвертьфіналі на українських шаблісток чекає протистояння з американками, яке стане повторенням золотого для України фіналу цьогорічного Кубка світу у Батумі (11:30, доріжка 6).

📲Результати: https://www.fencingworldwide.com/en/2989-2022/direct/1

🖥Трансляція: https://www.youtube.com/watch?v=wVEr4_o6MG0&ab_channel=FIEFencingChannel

____________________________________________________________________________________________________

Також свої бої за вихід у вісімку сьогодні провели представники чоловічої рапіри. Андрій Погребняк, Клод Юнес, Даниїл Гойда та Євген Лазаренко стартували перемогою в 1/16 над Аргентиною (45:32), після чого на них чекало непросто випробування Японією. Першу серію боїв підопічним Сергія Гаравського вдавалося майже на рівних триматися з третім номером світового рейтингу (14:15). Але далі суперники змогли відірватися у рахунку і наздогнати себе вже не дозволили (22:45).

У нижній частині сітки українці поступилися Німеччині (32:45) та Великій Британії (27:45), перемогли Чилі (45:37) і посіли у підсумку 15-те місце.

Рапіра, чоловіки (командні)

3. Гонконг
…15. Україна