Головна / новини / змагання / ЧС Мілан 2023: Шпажистки – у чвертьфіналі, шаблісти поступаються за вхід у вісімку бронзовим призерам Олімпіади
ЧС Мілан 2023: Шпажистки – у чвертьфіналі, шаблісти поступаються за вхід у вісімку бронзовим призерам Олімпіади

Cьогодні, 27 липня, на чемпіонаті світу в італійському Мілані, стартували командні змагання. Шпажистки та шаблісти визначили вісімки найсильніших, які 28 липня розіграють нагороди ЧС-2023.

Наша команда у жіночій шпазі, сіяна під восьмим номером, у складі Влади Харькової, Фейбі Бежури, Інни Бровко та дебютантки світової першості Дар’ї Варфоломеєвої розпочала боротьбу із непростої перемоги в 1/16 над збірною Великої Британії (40:36). Але розфехтувавшись підопічні Богдана Нікішина у наступному раунді впевнено взяли гору над сусідками по світовому рейтингу угорками. Більш-менш на рівних з українками команда дворазової медалістки Європейських ігор-2023 Анни Кун зуміла протриматися лише половину зустрічі, а далі аргументів в суперниць не знайшлося (45:28).

Завтра, наша четвірка у чвертьфіналі зустрінеться з першим номером світового рейтингу і чинними чемпіонками світу представницями Кореї (синя доріжка, 11:00).

Трансляція: https://www.youtube.com/watch?v=uu2lg1WtwaA&ab_channel=FIEFencingChannel

Результати: https://www.fencingworldwide.com/en/2987-2022/direct/1#page-2

_______________________________________________________________________________________________________

Квартет українських шаблістів Андрій Ягодка, Юрій Цап, Олексій Стаценко та Василь Гумен також стартував з 1/16, де переміг команду Тунісу (45:38).

Після цього підопічні Дмитра Пундика схрестили зброю з господарем доріжки, бронзовим призером останнього чемпіонату світу та Олімпіади-2020 командою Італії, яку, нагадаємо, їм вдалося перемогти цього сезону на Кубку світу у Будапешті.

У Мілані після обнадійливого початку, коли наймолодшій у нашій команді Василь Гумен проявив характер і, поступаючись Лука Куратолі 1:4, зумів перевернути бій 5:4, українська четвірка програла наступні поєдинки і наздогнати титулованих суперників, які до того ж фехтували вдома, вже не змогла (25:45). Тож у підсумку наші шаблісти стали 15-ми.

Шабля, чоловіки (командні)
1. Угорщина
2. Корея
3. США
…15. Україна