Головна / новини / змагання / ЧС Мілан 2023: Гумен, Ягодка і Цап зупиняються за крок від Топ-32
ЧС Мілан 2023: Гумен, Ягодка і Цап зупиняються за крок від Топ-32

Сьогодні, 25 липня, були розіграні перші особисті комплекти нагород чемпіонату світу, що триває в італійському Мілані. Україна у цей день була представлена в одному виді програми змагань – чоловічій шаблі. Нагадаємо, що за підсумками попереднього етапу до основної сітки пробилися троє наших спортсменів!

Найближчим до того, щоб продовжити боротьбу на доріжках MiCo – Fiera Milano Convention Center був наймолодший у нашій команді Василь Гумен. 21-річний вихованець закарпатської школи фехтування, для якого це був лише другий у кар’єрі чемпіонат світу серед дорослих, поступаючись 1:4 на початку поєдинку 1/32 з Юсефом Аль-Шамланом, ще до перерви зумів перевернути рахунок (8:7) і навіть вийшов вперед 14:11. Але в кінцівці вправнішим був представник Кувейту (14:15).

За протилежним сценарієм розвивався бій досвідченого Андрія Ягодки проти Муси Аймуратова з Узбекистану. 35-річний одесит повів 8:3. Але за рахунку 10:7 молодшому на 17 років супернику вдалося перехопити ініціативу – 10:12 і довести поєдинок до перемоги 12:15.

Повів на початку свого бою за вхід у 32 – 2:0 проти чемпіона світу і Європи у командній першості Матьяша Сабо і наш Юрій Цап. Проте німець досить швидко перелаштувався і на перерву пішов вже лідером – 3:8. На початку другої трихвилинки миколаївському шаблісту вдалося відіграти у титулованого суперника два удара (5:8), але більшого той йому не дозволив – 7:15.

Шабля, чоловіки (особисті)
1. Елі Дерщвіц (США)
2. Сандро Базадзе (Грузія)
3. Арон Сіладьї (Угорщина)
3. Зіад Ель-Сіссі (Єгипет)
…40. Василь Гумен (Україна)
…41. Андрій Ягодка (Україна)
…58. Юрій Цап (Україна)
…82. Олексій Стаценко (Україна)