Головна / новини / змагання / ЧС Мілан 2023: Погребняк, Юнес і Лазаренко успішно долають попередній етап змагань
ЧС Мілан 2023: Погребняк, Юнес і Лазаренко успішно долають попередній етап змагань

Сьогодні, 24 липня, у третій день особистих змагань на чемпіоні світу у Мілані (Італія) збірна України була представлена в одному виді програми – чоловічій рапірі. Троє з чотирьох наших спортсменів зуміли за підсумками попередньої стадії кваліфікуватися в основну сітку і продовжать боротьбу 27 липня, коли на доріжках MiCo – Fiera Milano Convention Center будуть визначені переможець та призери ЧС-2023.

Дуже близьким був до того, щоб напряму з групи вийти до Топ-64 Андрій Погребняк. Досвідчений киянин виграв п’ять з шести боїв і завершив першу стадію змагань під номером 17. Для виходу в 1/32 підопічному Олександра Скаковського потрібно були виграти ще один поєдинок у турі прямого вибування і він це зробив – 15:10 проти Яна Крейчіка з Чехії.

Двох суперників довелося здолати в олімпійці Клоду Юнесу, який завершив груповий раунд з показником 3/5. Львівський рапірист із цим завданням успішно впорався, завдавши поразки Ное Робіну з Сенегалу (15:7) та іспанцю Ігнасіо Брето (15:12) і також здобувши путівку в 1/32.  

Окремо відзначимо дебютанта чемпіонату світу Євгена Лазаренка. 19-річний киянин спочатку виграв чотири з шести боїв у групі, а потім ще два в олімпійці – в Альпа Ейпоглу з Туреччини (15:3) та Матьє Нійса з Бельгії (14:13), що відкрило йому двері у Топ-64.

За крок від виходу в основну сітку зупинився ще один представник України Даниїл Гойда, на шляху якого став бронзовий призер останніх двох чемпіонатів Африки Мохамед Хассан з Єгипту (10:15).

В 1/32 Погребняк зустрінеться з бронзовим призером чемпіонатів світу і Європи іспанцем Карлосом Льявадором (доріжка 5, 12.00), якого, до речі, він обіграв у групі 5:2. Юнес фехтуватиме з олімпійським чемпіоном Ріо-2016 і срібним медалістом Токіо-2020 Даніеле Гароццо з Італії (червона доріжка, 12.25).  Лазаренку протистоятиме володар бронзи останньої Олімпіади чех Александр Чупеніч (жовта доріжка, 12.25).

https://www.youtube.com/@FIEvideo