Головна / новини / змагання / ЧС Мілан 2023: Троє українських шаблістів виходять в основну сітку!
ЧС Мілан 2023: Троє українських шаблістів виходять в основну сітку!

Сьогодні, 22 липня, стартував чемпіонат світу у Мілані (Італія). У перші три дні у всіх видах особистої програми світової першості відбудеться груповий етап та попередній тур прямого вибування до Т64. А з вівторка, 25-го липня, учасники почнуть розігрувати нагороди та очки в олімпійський рейтинг відбору на Ігри у Парижі-2024.

Фото НОК України / #BizziTeam / FIE

У перший день змагань збірна України була представлена в одному виді програми – чоловічій шаблі. Троє з чотирьох наших спортсменів зуміли за підсумками попередньої стадії пробитися до Топ-64, яка і поведе боротьбу за нагороди 25 липня на доріжках MiCo – Fiera Milano Convention Center.

Найдосвідченіший у нашій команді Андрій Ягодка та наймолодший – Василь Гумен зуміли вийти в основну сітку напряму, вигравши усі бої у своїх групах – шість і п’ять відповідно.

Юрій Цап, завершивши перший етап з трьома перемогами у п’яти боях, провів ще два поєдинки у попередньому турі прямого вибування: виграв у Мохаммеда Аламра з Саудівської Аравії (15:11) та венесуельця Ельєсера Ромеро (15:10).

Олексій Станценко, який також вийшов з групи з показником 3/5, переміг у першому турі прямого вибування грека Дімітріоса Кафатарідіса (15:8), але у поєдинку за вхід у 64 поступився британцю Уільяму Дірі (6:15).

В 1/32 Цап фехтуватиме проти чемпіона світу і Європи у командній першості Матьяша Сабо з Німеччини (синя доріжка, 11.55), Гумен зустрінеться з Юсефом Аль-Шамланом з Кувейту (доріжка 7, 11.10), Ягодка вийде на доріжку проти Муси Аймуратова з Узбекистану (доріжка 8, 11.55).

Результати: https://www.fencingworldwide.com/en/2982-2022/direct/2

Трансляція: https://www.fie.org/live

https://www.youtube.com/@FIEvideo