Головна / новини / змагання / ЄІ Краків 2023: Рапіристки та шаблісти завершують командні змагання у шістці найсильніших
ЄІ Краків 2023: Рапіристки та шаблісти завершують командні змагання у шістці найсильніших

Сьогодні, 28 червня, на ІІІ Європейських іграх у фехтуванні стартували командні змагання, які нагадаємо, є частиною кваліфікації на Олімпіаду у Парижі-2024. І в жіночій рапірі, і в чоловічій шаблі наші представники замкнули Топ-6.

Ольга Сопіт, Аліна Полозюк, Крістіна Петрова, Дарія Миронюк розпочали виступи із перемоги у напруженому протистоянні в 1/8 над Румунією. Спочатку чотири уколи вели наші спортсменки, потім три – суперниці. До заключного бою ми підійшли з «+1». Аліна Полозюк у нервовій кінцівці за рівного рахунку вирвала таки перемогу для України (35:34).

Далі за вхід у четвірку на підопічних Ольги Лелейко чекала зустріч з першим номером світового рейтингу Італією. Для нашої зовсім молодої команди чинні чемпіонки світу виявилися занадто міцним горішком (26:45).

У нижній частині сітки українські рапіристки перемогли іспанок (45:33) та поступилися господаркам доріжки – представницям Польщі на чолі з новоспеченою чемпіонкою ІІІ Європейських ігор Юлією Валчик-Клімашик (35:45).

Четвірка шаблістів у складі Андрія Ягодки, Юрія Цапа, Олексія Стаценка та Богдана Платонова, який замінив Василя Гумена, що виступав в особистій першості у Кракові, стартувала з перемоги в 1/8 над Болгарією (45:39).

У чвертьфіналі підопічні Дмитра Пундика поступилися команді Франції (34:45), яку, справедливости заради, зауважимо, сьогодні зупинити не зміг ніхто. Боладе Апіті і Ко стали чемпіонами.

У турнірі за 5-8 місце українці перемогли команду новоспеченого чемпіона Євроігор Сандро Базадзе – Грузію (45:36) і одним ударом поступилися Іспанії (44:45).

Рапіра, жінки (командні)Шабля, чоловіки (командні)
1. Італія
2. Франція
3. Німеччина
1. Франція
2. Італія
3. Німеччина
…6. Україна (Ольга Сопіт, Аліна Полозюк, Крістіна Петрова, Дарія Миронюк)…6. Україна (Андрій Ягодка, Юрій Цап, Олексій Стаценко, Богдан Платонов)