Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Київ 2023: Впевнена перемога харків’ян і жіночий фінал з інтригою
ЧУ U-23 Київ 2023: Впевнена перемога харків’ян і жіночий фінал з інтригою

Сьогодні, 18 червня, у столичному ЦСК ЗСУ командними змаганнями представників фехтування на шпагах завершився  чемпіонат України серед молоді U-23.

Фото Руслана Тимошенка

Серед жінок перемогу святкували киянки Людмила Гайдай, Марія Волошина, Поліна Кулешова та Ганна  Петренко, перемігши у напруженому фіналі представниць Дніпропетровcької області, за яку фехтували переможниця особистих змагань Софія Сіденко, а також Катерина Ламза, Картерина Коротецька та Марія Середа. Слід віддати належне срібним призеркам, поступаючись 18:25, вони, здавалося, зуміли перевернути зустріч і до заключного протистояння підійшли з «+3». З рештою долю зустрічі вирішив один укол. Кулешова принесла перемогу столиці – 44:43!

Бронзовими призерками змагань стали львів’янки Катерина Дзюбан, Аліна Дмитрук, Єлизавета-Ольга Корнійчук та Анна Максименко, які після поразки у півфіналі від Дніпра (40:45), у поєдинку за третє місце взяли гору над командою Закарпаття (42:41).

Переможцями командної першості серед чоловіків стали харків’яни.  Андрій Опанасенко, який напередодні здобув золото в особистому заліку, разом з Андрієм Деркачем, Андрієм Полянським та Дмитром Самойловим у фіналі здолали Київ-1, честь якого захищали й відтак отримали срібло Даніїл Гойда, Нікіта Кошман, Кирило Мукоїд, Павло  Трофименко (45:35).

Бронзовими медалістами стали львів’яни Максим Гула, Владислав Назаревич, Лев Майстренко та Данило Воїнов, які у поєдинку за третє місце виявилися сильнішими за Київ-2 (45:34).

Шпага, жінки U-23 (командні)Шпага, чоловіки U-23  (командні)
1. Київ-1 (Людмила Гайдай, Марія Волошина, Поліна Кулешова, Ганна  Петренко)    
2.  Дніпропетровська обл.-1 (Катерина Ламза, Картерина Коротецька,  Марія Середа, Софія  Сіденко) 
3. Львів-1 (Катерина Дзюбан, Аліна Дмитрук, Єлизавета-Ольга Корнійчук, Анна  Максименко)
1. Харків (Андрій Деркач, Андрій Опанасенко, Андрій Полянський,    Дмитро Самойлов)
2. Київ-1 (Даніїл Гойда, Нікіта Кошман, Кирило Мукоїд, Павло  Трофименко)
3. Львів (Данило Воїнов, Максим Гула, Владислав Назаревич, Лев  Майстренко)