Головна / новини / змагання / ЧЄ ПЛОВДИВ 2023: Клода Юнеса зупиняє чинний чемпіон світу!
ЧЄ ПЛОВДИВ 2023: Клода Юнеса зупиняє чинний чемпіон світу!
Photo Luca Pagliaricci/Bizzi Team

Сьогодні, 18 червня, були розіграні останні нагороди особистого чемпіонату Європи у болгарському Пловдиві. Найкращий результат для України у заключний день змагань показав рапірист Клод Юнес, який увійшов до Топ-16.

33-річний львів’янин вийшов з групи з двома перемогами у шести боях, після чого провів ще три поєдинки в олімпійці. В 1/32 підопічний Сергія Гаравського взяв гору над німцем Лоренцом Рігером (15:9), в 1/16 змусив скласти зброю угорця Гергьо Семеша – новоспеченого віцечемпіона Європи серед молоді та бронзового призера чемпіонату світу серед юніорів-2023 (15:10). Зупинив нашого спортсмена чинний чемпіон світу і майбутій віцечемпіон Європи француз Ензо Лефор (5:15).

Андрій Погребняк після перемоги у першому раунді олімпійки над іспанцем Ігнасіо Брето (15:14), поступився шостому номеру посіву більгійцю Стефу Ван Кампенхауту (9:15). Ще один представник України, який вийшов у плей-оф, Даниїл Гойда зупинився 1/32, програвши австрійцю Тобіасу Райхетцеру (10:15).

Сьогодні також були розіграні нагороди у жіночій шаблі. Наші спортсменки не виступали у цьому виді програми, оскільки в ньому брали участь атлетки з російським паспортом у нейтральному статусі.

Рапіра, чоловікиШабля, жінки
1. Філіппо Маккі (Італія)
2. Ензо Лефор (Франція)
3. Гійом Б’янкі (Італія)
3. Рафаель Саван (Франція)
1. Манон Апіті-Бруне (Франція)
2. Сара Бальзер (Франція)
3. Мартіна Крішіо (Італія)
3. Теодора Гунтура (Греція)
…16. Клод Юнес (Україна)
…28. Андрій Погребняк (Україна)
…46. Даниїл Гойда (Україна)
…54. Ростислав Герцик (Україна)