Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Київ 2023: Опанасенко і Сіденко наздоганяють і перемагають!
ЧУ U-23 Київ 2023: Опанасенко і Сіденко наздоганяють і перемагають!

Сьогодні, 17 червня у столичному ЦСК ЗСУ шпажисти і шпажистки визначили найсильніших в особистій першості чемпіонату України серед молоді U-23. Обміняв минулорічне срібло на нагороду найвищого ґатунку харків’янин Андрій Опанасенко. Два кроки догори порівняно з торішніми змаганнями у цій віковій категорії у Львові зробила Софія Сіденко з Дніпра.

Софія Сіденко виграла усі шість боїв у групі й ще п’ять в олімпійці, зокрема в 1/2 взяла гору над бронзовою медалісткою чемпіонату світу серед юніорів львів’янкою Анною Максименко (15:12). У фіналі підопічна Сергія Комарова, поступаючись більшу частину зустрічі три-чотири уколи, і в кінцівці 13:14, зуміла вирвати перемогу у минулорічної чемпіонки Людмили Гайдай з Києва (15:14).

Третю сходинку п’єдесталу з Анною Максименко розділила киянка Поліна Кулешова, яка у своєму півфіналі програла Гайдай (10:15).

У ролі наздоганяючого був у фіналі й Андрій Опанасенко. Проте вихованець Ірини Одокієнко зумів перевернути зустріч, по ходу якої поступався 4:7, і вийшов переможцем з протистояння з киянином Павлом Трофименком (11:15), який, зауважимо, в 1/16 змусив скласти зброю чемпіона України серед молоді-2022 Михайла Краснюка (15:10).

Бронзовими призерами змагань стали столичний шпажист Богдан Кирда, який за вхід у двійку одним уколом поступився Опанасенку (14:15), та харків’янин Дмитро Самойлов, якого зупинив Трофименко (10:15).

Відео фінальних поєдинків дивіться на Youtube-каналі ФФУ тут

Шпага, чоловіки U-23  (особисті)Шпага, жінки U-23 (особисті)
1. Андрій Опанасенко (Харків)
2. Павло Трофименко (Київ)
3. Богдан Кирда (Київ)
3. Дмитро Самойлов (Харків)
1. Софія Сіденко (Дніпро)
2. Людмила Гайдай (Київ)
3. Поліна Кулешова (Київ)
3. Анна Максименко (Львів)