Головна / новини / змагання / ЧЄ ПЛОВДИВ 2023: Стаценко найкращий серед українців у другий день чемпіонату Європи
ЧЄ ПЛОВДИВ 2023: Стаценко найкращий серед українців у другий день чемпіонату Європи

Сьогодні, 17 червня, шаблісти розіграли нагороди особистого чемпіонату Європи у болгарському Пловдиві. Найкращий результат серед наших спортсменів показав Олексій Стаценко, який зупинився в одному ударі від Топ-16.

29-річний киянин впевнено розпочав турнір, виграв чотири з п’яти боїв у досить сильній за складом групі й отримав при посіві олімпійки номер 11. Пропустивши перший тур прямого вибування, за вхід у 16 учень Гарнік Давідяна зустрівся з бронзовим медалістом Гран-прі Сеула-2023 Маттео Нері. Зустрівся, відзначимо, вже вдруге за день – італієць був одним з тих, кого Стаценко переміг у «пулі» (5:4). Поступаючись 0:5 на початку і 12:14 в кінці, наш шабліст зумів наздогнати суперника (14:14). З рештою долю поєдинку визначив один удар, який, на жаль, був на користь представника Італії.

У Топ-32 пробився також Юрій Цап. Далі його не пустив майбутній чемпіон Європи, перший номер світового рейтингу Сандро Базадзе (Грузія) – 5:15. Андрія Ягодку в 1/32 зупинив бронзовий призер останнього чемпіонату світу Юліан Теодосіу з Румунії (12:15).

Сьогодні також були розіграні нагороди у жіночій шпазі. Наші спортсменки не виступали у цьому виді програми, оскільки в ньому брали участь атлетки з російським паспортом у нейтральному статусі.

Шабля, чоловікиШпага, жінки
1. Сандро Базадзе (Грузія)
2. Андраш Сатмарі (Угорщина)
3. Патрік Себастьян (Франція)
3. Енвер Йилдирим (Туреччина)
1. Александра Люі-Марі (Франція)
2. Мара Наваррія (Італія)
3. Неллі Дівверт (Естонія)
3. Оріян Малло-Бретон (Франція)
…18. Олексій Стаценко (Україна)
…32. Юрій Цап (Україна)
…34. Андрій Ягодка (Україна)
…47. Василь Гумен (Україна)