Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Київ 2023: Боговін бере друге золото разом з командою жінки влаштовують напружений фінал
ЧУ U-23 Київ 2023: Боговін бере друге золото разом з командою жінки влаштовують напружений фінал

Сьогодні, 17 червня, у столичному ЦСК ЗСУ шаблісти та шаблістки розіграли командні нагороди чемпіонату України з фехтування серед молоді U-23.

Золотий дубль оформив Богдан Боговін, додавши до здобутої напередодні нагороди найвищого ґатунку в особистій першості, командну перемогу разом з В’ячеславом Дзюбою, Даніїлом Скороходом та Артемом Струшляком. У фіналі миколаївські шаблісти взяли гору над Києвом (45:35), честь якого захищали й відтак стали срібними призерами Олександр Григорук, Роман Красновид, Єгор Семенов, Дмитро Шостак.

Фото Вадим Байдаченко

Бронзу вибороли представники Черкас Данііл Абросімов, Станіслав Закутній, Данііл Лавренюк та Ігор  Маркунін, які після поразки у напруженому півфіналі 44:45 Києву, у поєдинку за третє місце перемогли команду Київської області (45:23).

У жіночих змаганнях першими стали черкащанки Дар’я Гонцова, Валерія Гнідашева, Ізабелла Гросул та Дар’я Науменко, які програючи по ходу фіналу сім ударів, таки зуміли вирвати перемогу (45:44) у миколаївської команди з трьома медалістками особистої першості у складі – Олександрою Бондар, Вікторією Коротченко та Валерією  Проченко, а також Владимирою Бабенко.

На третю сходинку п’єдесталу зійшла команда Київ – 1 (Софія Головкіна, Дар’я Зубок, Ірина Страфун та Софія  Шмалун), яка програвши у півфіналі Черкасам (37:45), у зустрічі за бронзу перемогла Миколаїв 2 (45:42).

Відео фінальних поєдинків дивіться на Youtube-каналі ФФУ тут

Фото Вадим Байдаченко
Шабля, чоловіки U-23  (командні) Шабля, жінки U-23 (командні)
1. Миколаїв – І (В’ячеслав Дзюба, Богдан Боговін, Даніїл Скороход, Артем  Струшляк)
 2. Київ – 1 (Олександр Григорук, Роман Красновид, Єгор Семенов,     Дмитро  Шостак)
 3. Черкаси (Данііл Абросімов, Станіслав Закутній, Данііл Лавренюк, Ігор  Маркунін)
1. Черкаси (Дар’я Гонцова, Валерія Гнідашева, Ізабелла Гросул,     Дар’я Науменко)
2. Миколаїв – 1 (Владимира Бабенко, Олександра Бондар,     Вікторія Коротченко, Валерія  Проченко)
 3. Київ – 1 (Софія Головкіна, Дар’я Зубок, Ірина Страфун, Софія  Шмалун)