Головна / новини / змагання / ЧЄ Пловдив 2023: Аліна Полозюк – у Топ-16!
ЧЄ Пловдив 2023: Аліна Полозюк – у Топ-16!

Photo Luca Pagliaricci/Bizzi Team

Сьогодні, 16 червня, у болгарському Пловдиві стартував особистий чемпіонат Європи, на якому окрім нагород розігруються також і очки в олімпійській кваліфікації на Париж-2024. Найкращий результат для України у перший день змагань показала рапіристка Аліна Полозюк, яка замкнула Топ-16. Відзначимо, що це був лише другий у її кар’єрі дорослий чемпіонат Європи.

21-річна спортсменка з Миколаєва виграла чотири з шести боїв у групі, й отримала можливість стартувати в олімпійці одразу з 1/16, де у напруженому поєдинку, спочатку лідируючи 8:5, потім поступаючись 9:11, все ж взяла гору 15:14 над Кароліною Журавською з Польщі. Далі на підопічну Лариси Павленко та Маргарити Сопінської чекала ще одне випробування польською рапірою. Відпустивши більш досвідчену Ханну Личбінську на початку зустрічі (1:5), вона майже наздолнала її (12:13). Проте кінцівка залишилася за суперницею – 12:15.

До основної сітки пробилися й інші дві представниці України. Дарія Миронюк зупинилася в 1/32, точніше її зупинила німкеня Леандра Бер (6:15). Ольгу Сопіт на цій же стадії змусила скласти зброю іспанка Аріадна Кастро (8:15).

Сьогодні також були розіграні нагороди у чоловічій шпазі. Наші спортсмени не виступали у цьому виді програми, оскільки в ньому брав участь атлет з російським паспортом у нейтральному статусі.

Рапіра, жінкиШпага, чоловіки
1. Мартіна Баттіні (Італія)
2. мартіна Фаваретто (Італія)
3. Францеска Палумбо (Італія)
3. Аліче Вольпі (Італія)
1. Давіде Ді Веролі (Італія)
2. Федеріко Вісмара (Італія)
3. Матеуш Анткєвіч (Польща)
3. Марко Брінкманн (Німеччина)
…16. Аліна Полозюк (Україна)
…35. Дарія Миронюк (Україна)
…40. Ольга Сопіт (Україна)