Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Київ 2023: Олександра Бондар і Богдан Боговін роблять золотий дубль для Миколаєва!
ЧУ U-23 Київ 2023: Олександра Бондар і Богдан Боговін роблять золотий дубль для Миколаєва!

Сьогодні, 16 червня у столичному ЦСК ЗСУ стартував чемпіонат України з фехтування на шаблях і шпагах серед молоді U-23. Перші комплекти нагород розіграли в особистих змаганнях шаблісти та шаблістки. Золотим вийшов цей день для Миколаєва завдяки перемогам Олександри Бондар і Богдана Боговіна. Відзначимо, що обидвоє у квітні стояли тут на третій сходинці п’єдесталу національного чемпіонату серед дорослих, ну зараз святкували перемоги в категорії U-23.

Олександра Бондар (тренери Артем Скороход, Юрій Марченко) виграла спочатку усі п’ять боїв у групі, а потім, стартувавши під першим номером в олімпійці, ще чотири там, зокрема у фіналі показала майстер-клас 14-річній Майї Величко з Нетішина (15:1), яка попри юний вік зуміла дійти до вирішальної стадії змагань, і, зауважимо, перемогла в 1/2 Вікторію Коротченко з рахунком 15:14.

Разом з Коротченко на третю сходинку зійшла, її землячка Валерія Проченко, яка у своєму півфіналі поступилася Бондар (7:15). Таким чином п’єдестал вийшов майже миколаївським.

Богдан Боговін (тренери Анатолій та Андрій Шлікарі) також пройшов перший раунд без поразок і під другим номером стартував у турі прямого вибування, де виграв ще чотири поєдинки, зокрема за золото у Станіслава Закутнього з Черкас (15:10).  

Медальні бої транслювалися на офіційному Youtube-каналі ФФУ. Їх можна переглянути тут:

Шабля, жінки U-23 (особисті)Шабля, чоловіки U-23  (особисті)
1. Олександра Бондар (Миколаїв)
2. Майя Величко (Нетішин)
3. Валерія Проченко (Миколаїв)
3. Вікторія Коротченко (Миколаїв)
1. Богдан Боговін (Миколаїв)
1. Станіслав Закутній (Черкаси)
2. В’ячеслав Дзюба (Миколаїв)
3. Роман Красновид (Київ)