Головна / новини / змагання / ЮЧЄ 2022 Новий Сад: Крістіна Петрова захищає честь України на чемпіонаті Європи
ЮЧЄ 2022 Новий Сад: Крістіна Петрова захищає честь України на чемпіонаті Європи

Сьогодні у місті Новий Сад (Сербія) стартував чемпіонат Європи з фехтування серед кадетів та юніорів. В особистих змаганнях рапіристок-юніорок, які відкрили континентальну першість, честь України захищала 17-річна Крістіна Петрова. Бронзова медалістка чемпіонату Європи-2020 (U-17) та чемпіонату світу-2021 (U-20) в команді стала єдиною нашою представницею у цьому виді зброї, яка наразі зуміла дістатися Сербії.

Крістіна Петрова виграла п’ять з шести боїв у групі й отримала при посіві олімпійки номер 16, що дозволило їй пропустити перший тур прямого вибування і стартувати з 1/32, де вона перемогла Філіппу Дюбдаль Фенгер з Данії (15:10). 

На справжній трилер перетворився наступний поєдинок Крістіни Петрової проти Тіган Уільямс-Стюарт в 1/16. Спочатку саме наша спортсменка заволоділа ініціативою – 7:2. Але далі більш досвідчена британська суперниця зуміла відновити статус-кво 7:7, а на початку третього періоду навіть вийшла вперед 8:10. Слід віддати належне українській рапіристці, вона не здавалася до останнього. Поступаючись 13:14, зрівняла рахунок – 14:14. Проте вирішальний укол залишився за Уільямс-Стюарт (14:15).  У підсумку Петрова посіла 21-е місце.

РЕЗУЛЬТАТИ:

Рапіра, жінки (особисті)Шабля, чоловіки (особисті)
1. Керолайн Стачбері (Великобританія)
2. Ірене Бертіні (Італія)
3. Каріна Васіле (Румунія)
3. Ліор Друк (Ізраїль)
1. Колін Хіткок (Німеччина)
2. Раду Ніту (Румунія)
3. Шимон Хричук (Польща)
3. Ремі Гаріг (Франція)
…21. Крістіна Петрова (Україна)