Головна / новини / змагання / ДЛ 2022 Запоріжжя: Юні шпажисти у захопливих поєдинках розіграли нагороди турніру «МУРАХА»
ДЛ 2022 Запоріжжя: Юні шпажисти у захопливих поєдинках розіграли нагороди турніру «МУРАХА»

12-13 лютого на базі запорізького СК «Мотор Січ» відбувся  Всеукраїнський турнір з фехтування на шпагах «МУРАХА», де було розіграно нагороди у рамках «Дитячої ліги Миронюка». Понад 150 спортсменів з Запоріжжя, Києва, Дніпра, Харкова, Черкас, Слов’янська, Олександрії, Хмельницького, Львова, Ужгорода, а також Донецької області визначили найсильніших у чотирьох вікових категоріях як у хлопців, так і серед дівчат. 

Одну золоту нагороду вибороли господарі доріжки. Ілля Затонських став найкращим серед наймолодших учасників. Двічі сходили на найвищу сходинку п’єдесталу представники Харкова. Серед дівчат 2013 р.н. і молодших перемогу святкувала Вероніка Дубовик. А от у змаганнях найстарших хлопців чемпіоном став Захар Калинка. Вигравши чотири з шести поєдинків на попередньому груповому етапі, він стартував у турі прямого вибування під номером 16. Втім це не завадило йому виграти в олімпійці шість поєдинків поспіль, і зокрема фінальний, взявши реванш за невдачу у «пулі», у Владислава Гунченка із Запоріжжя (15:12).

Дві з чотирьох категорій у дівчат залишилися за Києвом, а точніше за фехтувальним клубом «Вершина». Серед найстарших перемогу святкувала Марія Мальчевська. Вигравши спочатку усі шість боїв у групі, а згодом, і п’ять у турі прямого вибування, включно з фінальним проти першого номера посіву Стефанії Скворцової з Харкова (15:10). Ще одне золото столиці принесла Маргаріта Ангарська, яка записала на свый рахунок п’ять перемог у «пулі» і чотири в олімпійці, де у вирішальному поєдинку взяла гору над переможницею найстаршої вікової категорії Мальчевською (10:7).

По одному золоту взяли на запорізьких фехтувальних доріжках Ужгород, Львів та Хмельницький. Закарпатівець Ілля Барсуков став найкрашим серед учасників 2011-12 рр. народження. Перший за підсумками попереднього етапу, він провів ще чотири переможні поєдинки в олімпійці, зокрема фінал, де виграв у Михайла Гавадзина з хмельницького «Маестро» (10:8). У категорії 2009-2010 р.н. золото виборов вихованець Львівської академії фехтування Олекса Арцишевський. Попри не надто впевнений старт (три перемоги / три поразки у групі), він зумів у турі прямого вибування виграти п’ять поєдинків, при чому чотири з них одним уколом, включно з фінальним проти киянина Олександра Стабнікова (6:5)      Хмельничанка Марія Прозоровська з клубу «Альтер-Его» стала чемпіонкою серед спортсменок 2011-12 рр. народження. У групі вона виграла чотири з шести боїв, а от в олімпійці вже не знала поразок, у фіналі взявши гору над Ульяною Таран з фехтувального клубу «Вершина» (10:5).

РЕЗУЛЬТАТИ:

Вікова категоріяХлопці
2007-20101 КАЛИНКА Захар КДЮСШ ХТЗ  
2 ГУНЧЕНКО Владислав ДЮСШ № 4
3 ШТАНГЄЄВ Владислав ФК ВЕРШИНА
3 МІЛЕВСЬКИЙ Тимур ДЮСШ № 4
2009-20101 АРЦИШЕВСЬКИЙ Олекса ЛАФ
2 СТАБНІКОВ Олександр ДЮСШ “Армієць”
3 АВЕРІН Єгор ДЮСШ № 4
3 РЕМЕЗ Віталій ДЮСШ «Динамівець»
2011-20121 БАРСУКОВ Ілля КЗ ДЮСШ № 1
2 ГАВАДЗИН Михайло ФК «Маестро»
3 ПОПОВ Костянтин ЛАФ Д-Атлет
3 ТОМАШЕВИЧ Марко ДЮСШ “Армієць”
2013 і молодші1 ЗАТОНСЬКИХ Ілля ДЮСШ № 4
2 ЩЕРБАК Дмитро ФК ВЕРШИНА
3 КАМІНСЬКИЙ Євген ДЮСШ № 4
3 ПАВЛОВ Павло Альтер Его
Вікова категоріяДівчата
2007-20101 МАЛЬЧЕВСЬКА Марія ФК ВЕРШИНА
2 СКВОРЦОВА Стефания КДЮСШ ХТЗ
3 ГОРБАЧУК Елізавета Товариство Україна
3 ФЕДЕНКО Домініка ДЮСШ «Динамівець»
2009-20101 АНГАРСЬКА Маргаріта ФК ВЕРШИНА
2 МАЛЬЧЕВСЬКА Марія ФК ВЕРШИНА
3 ФЕДЕНКО Домініка ДЮСШ «Динамівець»
3 ГОРБАЧУК Елізавета Товариство Україна
2011-20121 ПРОЗОРОВСЬКА Марія Альтер Его
2 ТАРАН Ульяна ФК ВЕРШИНА
3 ГРІШИЛО Марія ДЮСШ “Армієць”
3 ЛОПАТИНСЬКА Анна Альтер Его
2013 і молодші1 ДУБОВИК Вероніка Товариство Україна
2 БОЙКО Софія ДЮСШ№2
3 ПОЛЯКОВА Поліна ФК ВЕРШИНА
3 ФОМЕНКО Маргарита КДЮСШ ХТЗ