Головна / Новини / Різне / ⚡️🤺🥇Андрій ЯГОДКА: «ЗРОЗУМІВ, ЩО НЕ ГОТОВИЙ ПОСТАВИТИ КРАПКУ В СПОРТИВНІЙ КАР’ЄРІ»
⚡️🤺🥇Андрій ЯГОДКА: «ЗРОЗУМІВ, ЩО НЕ ГОТОВИЙ ПОСТАВИТИ КРАПКУ В СПОРТИВНІЙ КАР’ЄРІ»

Переможець Всеукраїнських змагань найсильніших з фехтування на шаблях після турніру поділився враженнями з пресслужбою НФФУ. Нагадаємо, що 33-річний одесит є чемпіоном Європейських ігор-2019, триразовим медалістом чемпіонату Європи та учасником Олімпійських ігор у Ріо-2016, проте йому не вдалося відібратися на Ігри у Токіо:

«Починалися змагання досить важко, в групі не міг зібрати себе до купи насамперед інтелектуально. Один бій програв, один відфехтував на 5:4. В обох випадках суперниками були юніори. В олімпійці почувався вже впевненіше. З Романом Красновидом проблем не виникло в 1/8. Далі зустрівся з Василем Гуменом. Але він травмований, тому не зміг дати мені нормальний бій. Фехтував настільки наскільки йому дозволяв стан здоров’я. На вирішальній стадії моїми суперниками були Юрій Цап та Богдан Платонов. Вони склали гідну конкуренцію, вийшли цікаві напружені поєдинки.

Відверто кажучи, на початку цього олімпійського циклу у мене були сумніви чи продовжувати спортивну кар’єру. Вагався, можливо варто змінити рід діяльності. Але потім ще раз подумав і зрозумів, що ще не готовий поставити крапку. Важливу роль зіграло потрапляння до вісімки на Гран-прі в Орлеані. Цей результат допоміг повірити в себе і переконатися, що я недаремно зробив такий вибір. Тож залишаюся ще на один олімпійський цикл, тим більше він всього три роки».