Головна / Новини / Різне / Не стало Віктора Путятіна
Не стало Віктора Путятіна

Сьогодні, 02 листопада, українське фехтування зазнало важкої втрати – на 81 році перестало битися серце Віктора Путятіна – багаторазового чемпіона світу, дворазового призера Олімпійських Ігор, першого президента Федерації фехтування України

Віктор Павлович Путятін народився 12 вересня 1941 року у м. Харкові. У Харкові Віктор Павлович і досяг своїх перших успіхів у фехтуванні під керівництвом свого тренера Василія Сергеєва.

На початку 1960-х років Віктор Путятін продовжив фехтувальну кар’єру у Києві, тренувався у  видатного тренера Семена Яковича Колчинського. У 1964 році закінчив Київський державний інститут фізичної культури.

За високі спортивні досягнення Віктору Путятіну присвоєно звання Заслуженого майстра спорту СРСР.

Перший видатний міжнародний успіх прийшов до Віктора Путятіна у 1965 році, коли Він виборов срібну медаль в особистій та бронзову медаль в командній першості на Всесвітній універсіаді в Будапешті.

На протязі 5 років Віктор Путятін був одним з найсильніших рапіристів світу вигравши 5 чемпіонатів світу: у командних змаганнях – 1965 (Париж), 1966 (Москва), 1969 (Гавана), 1970 (Анкара) та став чемпіоном світу в особистій першості в 1967 (Монреаль).

Упродовж спортивної діяльності Віктор Путятін неодноразово вигравав етапи Кубку світу в особистій першості.

Віктор Путятін – дворазовий срібний призер Олімпійських Ігор – 1968 (Мехико) та 1972 (Мюнхен).

Після закінчення виступів продовжив діяльність у фехтування тренером та на керівних посадах. У 1980 році був обраний до Виконкому Міжнародної  федерації фехтування, працював у комісії по Правилам FIE. 

У 1991 році був обраний президентом Федерації фехтування України.

З 1992 по 2006 рік працював тренером в Італії, підготував 15 чемпіонів Італії. Після повернення в Україну у 2006 році працював в ДЮСШ Динамівець з 2007 по 2013 рік, працював у тренерській раді Федерації фехтування України. Серед учнів Віктора Павловича – чемпіон України, призер чемпіонатів Європи Володимир Станкевич.

У 2013 році Віктора Путятіна було включено до Залу слави FIE,

Федерація фехтування України висловлює співчуття рідним, близьким, учням, друзям та колегам Віктора Павловича