Головна / новини / змагання / ЮЧУ Миколаїв 2021: Переможний дубль Софії Полонки та Василя Гумена
ЮЧУ Миколаїв 2021: Переможний дубль Софії Полонки та Василя Гумена

🤺🏆Слідом за шпажистами найсильніших на юніорському чемпіонаті України пам’яті В. Мурашова у Миколаєві визначили представники фехтування на шаблях. Серед представниць прекрасної статі перше місце як в особистих змаганнях, так і у командних, здобули господарки доріжки, а от серед хлопців золотий дубль зробили шаблісти з Києва.

Підтвердив клас чемпіон світу серед кадетів-2019 та чемпіон Європи серед юніорів-2020 Василь Гумен. 19-річний представник Державної школи вищої спортивної майстерності, вихованець Олімпійського коледжу ім. І. Піддубного впевнено прокладав собі шлях до четвірки, спочатку вигравши усі шість своїх попередніх боїв, а потім і чотири в олімпійці, де не дозволив жодному супернику набрати понад вісім очок. Найбільший опір підопічний Гарніка Давидяна зустрів у півфіналі від Станіслава Закутнього з Черкас (15:14). У поєдинку за золото він з рахунком 15:10 переміг одесита Івана Гайсіна, який у своєму півфіналі взяв гору над місцевим спортсменом Вячеславом Дзюбою (15:7).

Наступного дня Гумен та Гайсін зустрілися вже у фіналі командної першості. Перед останнім боєм рахунок був 40:39 на користь представників Одеси. Проте більш досвідченому та на два роки старшому столичному шаблісту вдалося вирвати перемогу – 45:43 для себе і своїх товаришів по команді Олександра Григорчука, Єгора Семенова, Андрія Сластіна. На другу сходинку п’єдесталу разом з Гайсіним зійшли відповідно Ростіслав Кучеренко, Максим Семенов, Тімур Терзи. Бронзовим призером, перемігши у вирішальному поєдинку «Київ 2» (45:44), стала команда «Черкаси-1» у складі Станіслава Закутнього, Данііла Абросімова та Ігоря Маркуніна.

Як і Василь Гумен, переможний дубль у Миколаєві зробила Софія Полонка. 16-річна шаблістка дуже впевнено почувалася на рідних доріжках, і стартувавши в олімпійці під сьомим номером (попередній раунд вона закінчила з чотирма перемогами / однією поразкою), у перших чотирьох поєдинках не пропустила від жодної суперниці понад шість ударів. У півфіналі учениця Віктора Явкуна й Артема Скорохода змусила скласти зброю землячку Анжеліку Тульчевську (15:2), а у фіналі – бронзову призерку попередньої юніорської першості Дарину Гонцову з Харкова (15:13). Третю сходинку з Тульчевською розділила киянка Софія Головкіна, яка у своєму півфінальному двобої програла Гонцовій (13:15).

Перемогу у командних змаганнях Полонка святкувала разом з двома Олександрами Бондар і Корсак, а також Тульчевською. У фіналі миколаївські шаблістки не залишили шансів «Київ 1» (45:25), у складі якого срібними медалістками стали Софія Головкіна, Єлізавета Мельнічук, Ольга Нечай, Софія Шмалун. Бронза у команди «Миколаїв 2», за яку виступали Дарина Бульба, Вікторія Коротченко, Ольга Ківало, Марія Петричка.