Головна / Новини / Різне / ✨🏅🤺Фехтувальники взяли участь в урочистій церемонії з нагоди 30-річчя НОК України.
✨🏅🤺Фехтувальники взяли участь в урочистій церемонії з нагоди 30-річчя НОК України.

Вчора, 11 вересня, у столичному палаці мистецтв «Україна» за участю перших осіб держави, керівників світового олімпійського руху, наших уславлених олімпійців та українських медалістів Токіо-2020 відбулася урочиста церемонія з нагоди 30-річчя Національного олімпійського комітету України.

Особисто привітав НОК з ювілеєм президент Міжнародного олімпійського комітету, олімпійський чемпіон з фехтування на рапірах Томас Бах, який прибув в Україну з дводенним візитом на запрошення Президента держави Володимира Зеленського.

В урочистостях також взяв участь міністр молоді та спорту, президент Національної федерації фехтування України, олімпійський чемпіон з фехтування на шаблях-1992 Вадим Гутцайт. Разом з ним до святкування долучилися віцепрезидент НФФУ Сергій Міщенко, олімпійський чемпіон з фехтування на шпагах-1964 Григорій Крісс, чемпіонка світу (командні змагання, рапіра – 1979) Анна Дмитренко.

Яскрава концертна програма за участю зірок вітчизняного шоу-бізнесу лаконічно поєднувалась з екскурсом в яскраве олімпійське минуле та сьогодення України. Своїми спогадами про Ігри зі сцени поділилися олімпійська чемпіонка Лондона-2012 шпажистка Яна Шемякіна та володарка чотирьох олімпійських нагород, зокрема золота Пекіну-2008, шаблістка Ольга Харлан. У глядацькій залі їх підтримували колеги по збірній медалісти чемпіонатів світу Олена Кривицька та Роман Свічкар.

Сьогодні, 12 вересня, о 22.30 у вас буде можливість на власні очі побачити це яскраве дійство. Телеверсію урочистого заходу з нагоди 30-річчя створення Національного олімпійського комітету покаже телеканал «Україна».