Головна / Новини / Різне / Фехтувальники взяли участь в урочистих проводах у Токіо-2020
Фехтувальники взяли участь в урочистих проводах у Токіо-2020

💙🎌💛11 липня, у форматі телемарафону відбулися урочисті проводи Національної збірної України на Олімпійські ігри у Токіо.


До київської студії телеканалу UA:Перший завітали олімпійський чемпіон з фехтування на шаблях-1992, міністр молоді та спорту, президент НФФУ Вадим Гутцайт та олімпійський чемпіон з фехтування на шпагах-1964 Григорій Крісс. Також на зв`язок вийшла триразова бронзова медалістка чемпіонату світу шпажистка Олена Кривицька і поділилася своїми очікуваннями від головного старту п’ятиріччя у Токіо.


Григорій Якович Крісс згадав золоту для себе токійську Олімпіаду-1964, а також розповів про настанови, які дав команді українських шпажистів на чолі з Володимиром Станкевичем перед відльотом у Токіо.


Такого складного часу для підготовки до Олімпіади ніколи не було, як відзначив у спілкуванні з представниками ЗМІ Вадим Гутцайт. Але труднощі переживає увесь спортивний світ. «У Токіо я розраховую на кожного спортсмена. І на молодого, і на досвідченого, – підкреслив Гутцайт. – Молодий спортсмен їде перший раз, у нього немає спортивних авторитетів, є кураж і впевненість. Досвідченим атлетам потрібно витримати психологічний тиск – від них усі очікують результату. Для нас дуже важливо, щоб всі спортсмени були здорові й упевнені в собі йшли до перемоги»


🤺👍Родзинкою телемарафону став поєдинок поколінь між Григорієм Кріссом та Вадимом Гутцайтой. Легенди вітчизняного спорту просто у студії UA: Перший розіграли кілька фехтувальних фраз під пильним наглядом судді – президента НОК України, члена МОК, олімпійського чемпіона з легкої атлетики Сергія Бубки.