Головна / Новини / Різне / Ольга Харлан: «Певний мандраж усе ж відчула»
Ольга Харлан: «Певний мандраж усе ж відчула»
Фото: Павло Кубанов

Шаблістка Ольга Харлан стала переможницею чемпіонату України в індивідуальній першості. На змаганнях у Києві Ольга виступала вже з олімпійською ліцензією, яку вона разом із командною виборола за підсумками відбору. Про переживання на домашньому турнірі та подальший план підготовки до Ігор – Ольга розповіла в коментарі ФФУ.

Про довгий шлях до України

Їхала сюди з чудовим настроєм і не лише тому, що ми здобули олімпійську ліцензію. По-перше, я поверталася додому, мене тут давно не було. Востаннє я приїздила до України ще в грудні. Я вважаю, що дуже важливо перед підготовкою до Олімпійських ігор побачити своїх батьків, родину. Я обожнюю Київ, обожнюю мою країну. І не має значення скільки годин за кермом довелося провести, щоб дістатися сюди. Я тут дихаю, це мій дім!

Про підготовку до чемпіонату України

Після Кубка світу в Бельгії тренери дали нам відпочити. А вже по приїзду сюди ми відновили тренування, щоб підготуватися до чемпіонату України. Після цих змагань у нас буде ще тиждень відпочинку.

Про те, з якими відчуттями виходила на доріжку

Я вже багато разів брала участь у чемпіонаті України. Неодноразово вигравала його. Але певний мандраж сьогодні (30 березня – прим.) все ж відчула. Гадаю, що класна організація цьому посприяла, а також поміст. Він класний! Так, у мене був досвід, коли з іншого помосту я падала, але нестрашно, як бачите, жива (усміхається). Тож я відчула вайб змагань і мені дуже сподобалося. Досить багато учасниць зібралося в жіночій шаблі, плюс – у нас була можливість подивитися інші види зброї.  

Про подальші плани

На пару днів поїду до батьків у Миколаїв. А потім назад в Італію – на заслання, так би мовити. Можливо, нам ще дадуть тиждень відпочинку до Олімпійських ігор. Але не впевнена, що я приїду до України. Адже тільки добиратися сюди – це дві доби.