Головна / Новини / Різне / Анна Максименко: «Насправді у всіх боях були переживання»
Анна Максименко: «Насправді у всіх боях були переживання»
Фото: Павло Кубанов

Львівська шпажистка Анна Максименко цьогоріч уперше в кар’єрі виграла чемпіонат України серед дорослих. При цьому 16-річна спортсменка на шляху до «золота» перемогла одразу кількох представниць національної збірної, зокрема, Джоан Фейбі Бежуру, Владу Харькову та Дар’ю Варфоломеєву. Про те, як їй вдалось вибороти першу золоту медаль на такому рівні – Анна розповіла пресслужбі ФФУ.

Про те, з яким настроєм виходила на доріжку

Все, як завжди, перед змаганнями налаштовувалася, під час них старалася не витрачати енергію на спілкування з кимось, все в міру, фокусувалася на подальших боях, адже вони були доволі складними.

Про непросту сітку та бої з досвідченими суперницями

Звичайно, Фейбі Бежура та Влада Харькова – дуже круті дівчата, вони командою кваліфікувалися на Олімпіаду. Але я не думала про те, що можу їм програти. Просто налаштовувалася на хороший бій.

Про поєдинок з подругою по львівській команді Аліною Дмитрук

Це був бій, який я виграла з найменшою перевагою – 15:14. Ми тренуємося разом, добре знаємо одна одну, часто фехтуємо на всеукраїнських змаганнях. Думаю, тому боротьба у нас була така – укол в укол.

Про фінал проти Дар’ї Варфоломеєвої

Насправді у всіх боях сьогодні (30 березня – прим.) були переживання. Але я старалася звести їх до мінімуму і думати саме про бій, наносити укол за уколом. До речі, дуже часто в кінці, коли я виграю, «люблю» розслабитися і пропустити пару укольчиків. Думаю, Андрій Вікторович (Орліковський) не в захваті від цього (усміхається). Перед останньою трихвилинкою він сказав не поспішати й нанести «нормальний» укол.

Про подальші плани

З 6 до 12 квітня у нас запланований збір у Мадриді, і звідти ми одразу летимо на чемпіонат світу серед кадетів та юніорів в Ер-Ріяд. Перший день змагань у нас 15-го. Фехтуємо три дні поспіль.