Головна / Новини / Різне / Богдан Платонов: «Cам себе налаштовував на турнір – усе вдалося»
Богдан Платонов: «Cам себе налаштовував на турнір – усе вдалося»

Наприкінці грудня черкаський шабліст Богдан Платонов уперше в кар’єрі здобув перемогу на Всеукраїнському турнірі пам’яті Вадима Андрієвського у Львові. На шляху до «золота» він виграв у лідера всеукраїнського рейтингу Андрія Ягодки, а у фіналі був сильнішим за іншого представника Черкас Олександра Каракая.

Про значення цієї дебютної перемоги та бої проти партнерів по збірній – Богдан розповів у коментарі для Федерації фехтування України.

– Як себе почуваєш після завершення року перемогою у Львові?

Звісно, дуже приємно. Цей турнір для мене не є дуже щасливим – це моя чи то перша, чи то друга медаль на цих змаганнях. Далі – Різдво, Новий рік, тож я дуже задоволений.

Загалом зранку прокинувся, наче добре себе почував, тому й настрій був хороший. У мене зараз є гарні новини в житті, тому був на такому собі «підйомі». Скажімо: у мене був настрій фехтувати та вигравати цей турнір. 

– У півфіналі ти зустрівся з лідером збірної Андрієм Ягодкою. Як налаштовуєшся на бої з суперниками, із якими регулярно фехтуєш на зборах і тренуваннях загалом?

Я перед таким боєм намагаюсь згадати та проаналізувати помилки хлопців на тренуваннях і використовувати це проти них. Така в мене стратегія. Як справлявся за відсутності тренера? Моя особиста тренерка – Людмила Миколаївна Шкалікова. Вона, на жаль, зараз у Черкасах, але зазвичай вона зі мною на кожному українському турнірі. Тут я був сам. Але я вже «немолодий» спортсмен, тому можу справлятися з проблемами самостійно. Сам себе налаштовував на турнір – усе вдалося.

– У вирішальному поєдинку ти протистояв Олександру Каракаю – ще одному спортсмену з Черкащини…

Я ж сам з Миколаєва, народився там і багато років виступав за це місто, але так склались обставини, що я вже п’ять чи шість років виступаю за Черкаську область. А Сашу я взагалі з дитинства знаю, в одній команді дуже багато років фехтували, навіть чемпіонат Європи [серед кадетів – прим.] виграли. Ми добре один одного знаємо, тому це було питання, хто зможе більше проаналізувати помилки й використати їх проти іншого. 

– Попереду – короткотривалий, але відпочинок. Як будеш його проводити?

Як буду відпочивати, ще не думав. 100%, що буду вдома в Києві. А після Нового року ми вже четвертого січня, якщо не помиляюсь, заїжджаємо на збір до Конча-Заспи, будемо готуватись до Гран-прі в Тунісі. Тобто й часу відпочивати буде не зовсім багато. Як буду відновлюватись за таких умов? Буду тримати себе в «рукавицях», буду намагатись не їсти багато олів’є та всякого іншого. Я вже знаю, що це не вийде, але спробую. Може, у цьому році вийде.