Головна / Новини / Різне / Заява ФФУ щодо допуску «нейтральних» російських і білоруських спортсменів до Олімпіади-2024
Заява ФФУ щодо допуску «нейтральних» російських і білоруських спортсменів до Олімпіади-2024

Федерація фехтування України обурена рішенням про допуск «нейтральних» російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор у Парижі.

Дії виконкому Міжнародного олімпійського комітету є черговим свідченням ігнорування об‘єктивної реальності з боку цієї організації. Реальності, де спорт, зокрема і російський, не поза політикою. Реальності, де спортсмени є невіддільною частиною держави, яку вони представляють.

Головне прагнення української фехтувальної спільноти – це завершення війни та звільнення всіх нині окупованих Росією територій України. А яке головне прагнення МОК? Зробити вигляд, що нічого не відбувається?

Ми хочемо, щоб кожен український фехтувальник міг вільно тренуватись і змагатись у Києві та Черкасах, Львові та Донецьку, Ужгороді та Луганську, Харкові та Маріуполі. А чого хоче МОК?

Федерація фехтування України своєю активною позицією стала поперек горла керівництву Міжнародної федерації фехтування, тому що ми не сидимо з сумним виглядом, як спостерігач, а боронимо свою позицію на міжнародній арені, в іноземних судах та, зокрема, у Спортивному арбітражному суді.

Ми закликаємо Кабінет Міністрів України та Міністерство юстиції України негайно впровадити конкретні юридичні дії щодо оскарження й скасування рішення МОК.

Також закликаємо Міністерство закордонних справ України розпочати активну роботу з владою Франції для недопуску «нейтральних» атлетів безпосередньо на територію їхньої держави для участі в паризькій Олімпіаді.