Головна / Новини / Різне / У Єгипті відбувся щорічний Конгрес Міжнародної федерації фехтування за участі України
У Єгипті відбувся щорічний Конгрес Міжнародної федерації фехтування за участі України

Українська делегація в складі президента Національної федерації фехтування України Михайла Ілляшева та відповідального секретаря НФФУ Олени Шевчук узяла участь у Конгресі FIE 2023.

Зокрема, у єгипетському Шарм-еш-Шейсі в порядку денному розглядалось питання про зупинення членства російської та білоруської федерацій у FIE. Для ухвалення цього рішення не вистачило 21 голосу, відтак вони залишаться в складі міжнародної організації до розгляду скарги НФФУ дисциплінарною колегією FIE. 

«На жаль, попри значну підтримку з боку європейської фехтувальної спільноти, нам не вистачило голосів для виключення російської та білоруської федерацій зі складу FIE. Найактивнішими «адвокатами» країн-агресорок відкрито виступили федерації таких країн, як Венесуела, Пакистан, Уругвай… Можна припустити, що ці держави знаходяться далеко від Європи та не обізнані в тому, що нині відбувається в Україні. Але відверто підтримувало росіян і білорусів і керівництво Міжнародної федерації фехтування, яку тривалий час утримував і очолював російський олігарх Алішер Усманов.

Показово, що тимчасовий президент FIE Еммануель Катсіадакіс ще в переддень Конгресу на неформальній зустрічі європейських делегатів назвав жахливу війну в Україні «нестабільністю». Після цього мені довелось йому емоційно пояснювати, чому така характеристика є неприйнятною. 

Попри все, опускати руки ми не плануємо та продовжуємо працювати для відстоювання інтересів українського фехтування на міжнародній арені», – підкреслив президент НФФУ Михайло Ілляшев.

Зауважимо, що дисциплінарна колегія Міжнародної федерації фехтування вже розглядає скаргу від НФФУ.