Головна / Новини / Різне / Пішов із життя Олександр Сергійович Чеботаєв
Пішов із життя Олександр Сергійович Чеботаєв

22 жовтня 2023 року на 67 році життя після боротьби з важкою хворобою відійшов у вічність Олександр Сергійович Чеботаєв.

Олександр із дитинства займався фехтуванням, мав звання майстера спорту СРСР.

Уже як заслужений тренер України Олександр Сергійович підготував велику плеяду спортсменів високої кваліфікації, членів збірної України, переможців та призерів всеукраїнських і міжнародних змагань.

Плідно працював упродовж багатьох років як тренер у ДЮСШ «Атлет» ФСТ «Динамо», старший тренер обласної ШВСМ, викладач спеціалізації «Фехтування» в ЛДУФК. Залучався до роботи з жіночою збірною України з фехтування на рапірах. Брав активну участь в організації та суддівстві  всеукраїнських змагань.

Підготував багаторазову чемпіонку України, учасницю Олімпійських ігор-2000 в Сіднеї Людмилу Васильєву, членів національної збірної України Олексія Стрельцова, Сергія Вашкевича, працював із Олександрою Сенютою, Ростиславом Герциком. Він прищеплював своїм учням високий професіоналізм та відданість фехтуванню. Учні Олександра Сергійовича Чеботаєва – досвідчені тренери України Вікторія Бунєєва, Сергій Гаравський.

Олександр Сергійович користувався заслуженим авторитетом і повагою серед фахівців у сфері спорту та самих спортсменів.

Федерація фехтування України висловлює щирі співчуття рідним та близьким Олександра Сергійовича. Вічна пам’ять і царство небесне!

Інформація щодо прощання з Олександром Сергійовичем буде оприлюднена згодом.