Головна / Новини / Різне / Валерія Моренець-Кубанська: «Напевно, встала сьогодні з правильної ноги»
Валерія Моренець-Кубанська: «Напевно, встала сьогодні з правильної ноги»
Фото НФФУ

Новоспечена чемпіонка України серед юніорів, одеська шаблістка Валерія Моренець-Кубанська поділилася враженнями з пресслужбою НФФУ:

«2021 року я стала чемпіонкою України серед кадетів, а от в юніорах це моя перша перемога!

Сьогодні від самого початку змагання складалися для мене добре. Я трішки переживала перед поєдинком за вхід у вісімку проти миколаївської спортсменки Злати Бурбан. Але мені вдалося виграти – 15:13. Після цього бою я стала почуватися впевненіше. У чвертьфіналі перемогла Майю Величко з Нетішина. Талановита дівчинка, але зовсім юна, їй всього 14.

У півфіналі мені вдалося здолати досить сильну шаблістку Вікторію Коротченко. У наших попередніх зустрічах, перемагала то я, то вона, але сьогодні я напевно встала з правильної ноги (Сміється).

У фіналі я фехтувала з Софією Головкіною. Раніше з наших протистоянь переможницею частіше виходила вона. Тож я трішки переживала і це давалося взнаки на початку поєдинку. Але я змогла сама себе заспокоїти і з рештою здобула перемогу!

Хочу подякувати моїм тренерам Олександру Євгеновичу Васютіну, Микиті Валерійовичу Столбунову та Юрію Аркадійовичу Аранзону. Дуже дякую за підтримку і моїм друзям по команді, а також федерації, що у цей важкий час проводить для нас змагання та ще й з відеоповторами, це вперше на юніорському рівні».