Головна / Новини / Різне / Cтаніслав Закутній: «У поєдинку за вхід в четвірку думав знімати маску, потискати руку і йти додому»
Cтаніслав Закутній: «У поєдинку за вхід в четвірку думав знімати маску, потискати руку і йти додому»

Після першої у кар’єрі перемоги на юніорському чемпіонаті України 18-річний шабліст з Черкас Станіслав Закутній розповів про свій шлях до золота та поділився враженнями  з пресслужбою НФФУ:

“Торік я був другим на юніорському чемпіонаті України, поступився у фіналі Даніілу Скороходу, а напочатку цього літа став срібним призером серед молоді U-23. Радий, що мені нарешті вдалося перемогти!

Сьогодні я виграв усі бої в «пулі», але пропустив багато ударів, а саме вісім, тож при жеребкуванні отримав тільки третій номер.

Перший свій бій в олімпійці я виграв з рахунком 15:4, далі зустрівся з кадетом з Нетішина – Дмитром Загребельним, який вчора став бронзовим призером турніру пам’яті Когута. Практики і досвіду у мене більше, тож я досить впевнено переміг – 15:9.

В 1/4 у мене був непростий поєдинок з киянином Романом Красновидом. Я вів 8:0, але не встиг отямитися, як рахунок став 10:9. Поки на мою користь, але в той момент я думав, що можна вже знімати маску, потискати руку та йти додому, було доволі лячно. Дякувати Богу, все обійшлося і я виграв – 15:10.

З Ромою ми розмовляли після зустрічі. У перерві тренер йому сказав, щоб він думав сам, от він напевно почав думати сам і став все робити значно швидше, а я залишився на тому, що було до цього. Коли рахунок скоротився до мінімуму, я запереживав і почав фехтувати на фарт. Тож не скажу, що я цю перемогу здобув технічно, швидше за все мені просто пощастило.

У півфіналі я фехтував зі своїм земляком Ігорем Маркуніним. Напевно, це був найтяжчий бій на турнірі. Ми з ним і тренуємося в одному залі, і в інтернаті разом жили. Він знає, як я фехтую, я знаю як фехтує він. Ми йшли удар в удар. Тож це були такі собі ігри розуму, як шахи, потрібно було вигадати такий хід, якого він від мене не очікував.

У фіналі мені протистояв Дмитро Колобаєв з Нетішина, разом з яким ми у складі збірної їздили на чемпіонати світу і Європи. Початок був тяжкий, але потім я почав робити те, що добре вмію. Діма ж не зміг підлаштуватися, і з рештою я переміг.

Які тепер найближчі змагання? Кубок України серед дорослих, який пройде 15 жовтня у Черкасах».