Головна / Новини / Різне / Три в одному: українці активно відзначили Всесвітній день фехтування, День фізичної культури і спорту та старт Олімпійського уроку-2023!
Три в одному: українці активно відзначили Всесвітній день фехтування, День фізичної культури і спорту та старт Олімпійського уроку-2023!

9 вересня стало потрійним святом, яке об’єднало Всесвітній день фехтування, День фізичної культури і спорту та старт Всеукраїнського Олімпійського уроку-2023!

Активно відзначили цю дату українські фехтувальники, взявши участь у мультиспортивному заході на Контрактовій площі у самісінькому центрі Києва.   

Серед 32 олімпійських та неолімпійських видів спорту, які долучилися до урочистостей з нагоди Дня фізичної культури і спорту та Олімпійського уроку #BeActive, було й фехтування, яке представляв клуб «Ля Флєш».

Усі охочі могли відчути себе мушкетерами, взяти до рук фехтувальну зброю і на спеціально облаштованій локації спробувати сили у роботі з мішенню, звичайно,  з допомогою порад і підказок фахівців клубу Віталія Лавриненка, Анатолія Плишевського, Станіслава Підопригори та Генріха Тахтабаєва.

Відзначимо, що зацікавлення виявляли як зовсім маленькі діти, так і пенсіонери, підтверджуючи гасло цьогорічного Всесвітнього дня фехтування, що це спорт, який може займатися кожний!

А як виглядає поєдинок професіоналів, Віталій Лавриненко та Анатолій Плишевський яскраво продемонстрували на майстер-класі перед головною сценою заходу.

 На відкриття Олімпійського уроку та урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту завітали президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев та олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях Ольга Харлан.

Наша титулована шаблістка роздала десятки автографів та зробила безліч фото зі своїми прихильниками, а також отримала спеціальний подарунок від партнерів Національного олімпійського комітету як найкраща спортсменка липня-2023 в Україні.