Головна / Новини / Різне / Національний олімпійський комітет України визнав шаблістку Ольгу Харлан спортсменкою місяця та відзначив роботу Федерації фехтування України!
Національний олімпійський комітет України визнав шаблістку Ольгу Харлан спортсменкою місяця та відзначив роботу Федерації фехтування України!

01 серпня 2023 року відбулося засідання Експертної комісії НОК України, яка визначила найкращих спортсменів та тренерів липня-2023.

Враховуючи досягнення атлетів на провідних міжнародних змаганнях, а також їх активну громадянську позицію, «Найкращою спортсменкою липня 2023 року» обрано фехтувальницю Ольгу Харлан.

На чемпіонаті світу в італійському Мілані Ольга разом із партнерками по збірній посіла високе 4 місце у командних змаганнях шаблісток. Крім того, для всього світу наша уславлена спортсменка стала справжнім символом незламності українського спорту та українського народу.

Вона чесно здобула перемогу у першому раунді індивідуальних змагань над російською фехтувальницею Анною Смірновою. Після бою Ольга проявила надзвичайний характер, не допустивши рукостискання з суперницею з країни-агресора. Її відмова підкоритися політичному тиску і не зрадити своїм принципам, знайшли відгук у серцях людей по всьому світу.

За принципову позицію й системну роботу щодо недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань, а також активну підтримку Ольги Харлан у питанні відновлення справедливості щодо її необґрунтованої дискваліфікації, за рішенням Комісії буде відзначена і Федерація фехтування України.

#fencingUA🇺🇦 #StandwithUkraine #StandwithKharlan #разомсильніші #фехтування #Україна #Ukraine #ОльгаХарлан #FIEdecision #idontagree #Разомдоперемоги