Головна / Новини / Різне / Емілі та Наталія Конрад вже вдруге цього року отримали почесні нагороди НОК України!
Емілі та Наталія Конрад вже вдруге цього року отримали почесні нагороди НОК України!

Сьогодні, 12 липня, в Олімпійському домі у Києві відбулося урочисте нагородження найкращих спортсменів і тренерів квітня-червня-2023.

Захід проходив у змішаному форматі: онлайн долучилися найкраща юна спортсменка травня Емілі Конрад та її тренерка – Наталія Конрад, які нині знаходяться за кордоном і готуються до подальших виступів на міжнародній арені.

Нагадаємо, що з початку цього року Національний олімпійський комітет України відновив традицію відзначення «Найкращого спортсмена місяця» та його тренера, а також з ініціативи президента НОК, Міністра молоді та спорту, олімпійського чемпіона Вадима Гутцайта започаткував нову премію «Найкращого юного спортсмена місяця» та його тренера.

Власне у цій категорії вже втретє цього року переможцями стають представники фехтування і вже вдруге почесне визнання отримує Емілі Конрад та її мама і тренерка Наталія Михайлівна Конрад.

У лютому Експертна комісія НОК України відзначила медальний дубль 15-річної шпажистки з Києва на кадетській першості континенту, а у травні – золотий успіх на молодіжному чемпіонаті Європи.

«Я дуже рада підіймати синьо-жовтий прапор над п’єдесталом і слухати, як лунає гімн України, – відзначила Емілі Конрад. – Хочу подякувати нашим захисникам за те, що я маю таку можливість – виступати на міжнародних змаганнях і представляти там Україну!»

«Нам надзвичайно приємно, що вже вдруге наші досягнення вшановано такою відзнакою», – додала мама і тренерка «Найкращої юної спортсменки травня-2023» Наталія Конрад. – Це була дуже емоційна перемога, і ми вдячні за неї насамперед ЗСУ. Завдяки їм ми маємо нашу свободу і нашу країну! Також велика подяка Міністерству молоді та спорту та Національному олімпійському комітету, які у цей складний час дають нам можливість продовжувати працювати. Зараз в Емілі невеличка перерва, після якої вона почне готуватися до нового сезону, в якому ми плануємо активніше брати участь вже у дорослих змаганнях. А в національної збірної попереду чемпіонат світу, на якому ми постараємося показати якомога кращі результати!»  

Президент НОК України Вадим Гутцайт привітав усіх переможців конкурсу, відзначивши, що «попри війну наші спортсмени продовжують кожного дня підіймати синьо-жовтий прапор і доводити, що ми сильна та спортивна нація!»

Ми також вітаємо Емілі на Наталію Конрад з почесним і заслуженим визнанням Національного олімпійського комітету і бажаємо сил, здоров’я і наснаги на шляху до нових перемог на славу України!