Головна / Новини / Різне / Ольга Сопіт: «Шкода, що зустрілись з Аліною Полозюк. В України могло б бути більше медалей!»
Ольга Сопіт: «Шкода, що зустрілись з Аліною Полозюк. В України могло б бути більше медалей!»
Budapest, 23-27 May 2023 Europeanchampionships Under 23 Foil women in photo: SOPIT Olga Photo Augusto Bizzi

Після історичної перемоги на чемпіонаті Європи U-23 українська рапіристка Ольга Сопіт поділилася враженнями з пресслужбою ФФУ.

– З яким настроєм розпочинали цей день, чи було передчуття, що він для вас завершиться на п’єдесталі?

– День розпочався, як зазвичай на змаганнях. Не скажу, що відчувала якусь легкість, але бій за боєм – і віднайшла почуття.

– Розкажіть, будь ласка, як складався сьогодні ваш турнірний шлях.

– У «пулі» я зазнала однієї поразки, через що трішки засмутилась. Але знала, що як би там не склалось, треба боротись! Моєю першою суперницею в олімпійці була Емілі Тсанг. Переживала за цю зустріч. Адже вона новоспечена чемпіонка світу серед кадетів. Проте мені вдалося знайти свій ритм і все йшло по плану. З Ліор Друк я зустрічалась в Лондоні. Але теж нервувала. А далі сітка звела нас з Аліною Полозюк. Фехтувати зі своїми це взагалі для мене трагедія! Шкода, що ми зустрілись за вхід у четвірку. В України могло б  бути більше медалей.

– Усіх трьох вище згаданих суперниць ви перемогли з однаковим рахунком – 15:11. Як вам це вдалося?

– Якщо чесно, навіть не знала, що виграла три поспіль поєдинки з однаковим рахунком. Думаю, бої були правильно побудовані. Рада, що мені вдалося  «додавати» у кінцівці.

– І у півфіналі, і у фіналі проти італійських рапіристок вам доводилося від самого початку наздоганяти, завдяки чому ви змогли переломити хід цих поєдинків?

– Спочатку не могла знайти правильний підхід до суперниць, але згодом знайшла, тому навіть за рахунку 4:0 або 3:0, я почувала себе спокійно.  Хочу подякувати Ользі Олександрівні Лелейко. Вона сьогодні тримала мене в тонусі весь день і не давала навіть думати, що я втомилась. Також дякую Аллі Миколаївні Миронюк і всій українській команді за підтримку та віру в мене!