Головна / Новини / Різне / Поліна Кулешова: «Це найкрутіші змагання, на яких мені доводилося виступати в Україні»
Поліна Кулешова: «Це найкрутіші змагання, на яких мені доводилося виступати в Україні»
Фото НФФУ

Після впевненої перемоги на «Uhlmann Cup Ukraine» – «Меморіалі Бориса Смірновського» 19-річна київська шпажистка поділилася враженнями з пресслужбою НФФУ:

 – Це не перша моя нагорода на такому рівні, – розповідає Поліна Кулешова. – 2021 року я була бронзовою призеркою чемпіонату України U-23. 2019-го у Харкові виграла два турніри поспіль – серед кадетів, і наступного дня, дуже несподівано, – по U-23.

– Чи не складно було витримати цей змагальний марафон у Львові? Спочатку Універсіада, потім за кілька днів Меморіал Смірновського?

– Фізично не складно, тим більше після особистих змагань на Універсіаді у нас був день відпочинку, а в командних багато фехтувати не довелося. Тож ніякої втоми на доріжці я не відчувала.

– Хто з суперниць створив для вас найбільше проблем сьогодні?

– Найнапруженішим і найбільш насиченим був бій за вхід у вісімку проти Аліни Дмитрук. Раніше ми з нею зустрічалися у «пулі», я поступилася на пріоритеті з рахунком 1:2, в командних змаганнях мені вдавалося у неї виграти 5:4. Але обидва рази різниця всього в один укол, тож я розуміла, щоб буде досить непросто. Мені взагалі важко з тими, хто фехтує ручкою.

Коли ж я потрапила у четвірку, то там вже на драйві фехтувалося легше, вдавалося втілити на доріжці те, що я задумала. В 1/2 зустрілася з Ксенією Макарущенко («Будь обережною в висловлюваннях, я пильную», – знаходилася поруч і, сміючись, долучилася до бесіди бронзова призерка турніру Макарущенко).

За останній час ми досить багато з Ксенією перетиналися на змаганнях, – продовжує Кулешова. –  Зокрема вона в мене виграла на чемпіонаті України U-23 у Львові (15:13). Потім я, так би мовити, взяла реванш, перемігши з рахунком 15:14 на Турнірі найсильніших у Києві.  І так само одним уколом виграла в неї у фіналі Універсіади. Тож я не очікувала, що сьогодні буде такий розрив 15:9, так само, до речі, як і у фіналі з Юлією Мукоїд, де вийшло 15:8. На Універсіаді, всього кілька днів тому, долю нашої зустрічі вирішив один укол, я перемогла на пріоритеті. Не знаю, що сьогодні сталося з дівчатами чи, може, це сталося щось зі мною. (Посміхається).

– Для вас це були останні змагання цього сезону?

– Гадаю, що так. Оскільки це був мій останній сезон в юніорах, тому я зробила акцент на цю вікову категорію. Тож у мене не надто висока позиція в рейтингу саме по U-23 для потрапляння на чемпіонат Європи. Шкода, що у дівчат ці змагання не йдуть в залік, але я абсолютно не шкодую, що приїхала сюди. Організація турніру просто неймовірна! Це найкрутіші змагання, на яких мені доводилося виступати в Україні. Ми вперше виходили на поміст у фіналі з презентацією і нашими фото на великому екрані. Дуже цікавий досвід, класні призи, і з таймінгом все було гаразд. Окрема подяка за трансляцію наживо. Мама точно подивилася. Тато у мене військовослужбовець, тож не знаю чи була у нього така можливість. Мій хлопець також слідкував за змаганнями і вже встиг привітати.