Головна / Новини / Різне / СПОРТСМЕНИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ФЕХТУВАННЯ ВИСТУПИЛИ ПРОТИ ПОВЕРНЕННЯ РФ ТА РБ ДО МІЖНАРОДНИХ ЗМАГАНЬ
СПОРТСМЕНИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ФЕХТУВАННЯ ВИСТУПИЛИ ПРОТИ ПОВЕРНЕННЯ РФ ТА РБ ДО МІЖНАРОДНИХ ЗМАГАНЬ

«Ми, як фехтувальники, члени Європейської конфедерації фехтування, – йдеться у зверненні, опублікованому сьогодні, 7 квітня, на офіційному сайті EFC. – Хотіли б поділитися нашим розчаруванням у зв’язку з нещодавнім рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК), який рекомендував повернути російських і білоруських спортсменів під нейтральним прапором до міжнародних змагань.

В ідеалі спорт має бути поза політикою та конфліктами. Однак, враховуючи загальновідому функцію спорту вищих досягнень як інструменту внутрішньої пропаганди в росії, не має принципової різниці, чи російські та білоруські фехтувальники виступатимуть у статусі «нейтральних спортсменів». Щобільше у фехтуванні, де, як усім відомо, неможливо відокремити фехтувальника від країни, яку він представляє на міжнародному рівні.

Ми солідарні з народом України та його правом на мир і стабільність, рішуче засуджуємо цю війну, яка спричинила величезні людські страждання і трагедії, кінця яким не видно. У різних куточках світу, далеко від батьківщини та своїх родин, українські спортсмени, перебуваючи у важкому психологічному стані, намагаються продовжувати тренування. Ця ситуація кричуще несправедлива.

Окрім того, як опосередкований наслідок рішення МОК, деякі національні збірні просто не зможуть брати участь у Кубку світу через оголошений їхніми державами бойкот змагань за участю росіян та білорусів. Особливо на початку олімпійської кваліфікації це цілком може стати кінцем кар’єри для окремих спортсменів. Також це може привести раніше шляхетний вид спорту фехтування до моральної деградації, що матиме довготривалий негативний вплив на імідж нашого улюбленого виду спорту.

Ми закликаємо Європейську конфедерацію фехтування та всі міжнародні спортивні організації підтримати рішення про відновлення заборони російським і білоруським спортсменам на участь у міжнародних змаганнях до завершення війни».

Оригінал звернення за посиланням:

https://www.eurofencing.info/news/message-from-efc-athletes-n487675.htm