Головна / Новини / Різне / Емілі та Наталія Конрад отримали заслужені нагороди від НОК України
Емілі та Наталія Конрад отримали заслужені нагороди від НОК України

Сьогодні, 4 квітня, в Олімпійському домі у Києві відбулося нагородження найкращих спортсменів і тренерів перших трьох місяців 2023 року. В онлайн-режимі до церемонії приєдналися лауреатки спортивного лютого шпажистка Емілі Конрад та її мама-тренер Наталія Конрад, які зараз готуються до чемпіонату світу серед кадетів та юніорів у болгарському Пловдиві.

Нагадаємо, що з початку поточного року Національний олімпійський комітет України відновив добру традицію – відзначення «Найкращого спортсмена місяця» та його тренера. Окрім того, за ініціативи президента НОК Вадима Гутцайта започаткували нову – відзначення «Найкращого юного спортсмена місяця» та його тренера.

Переможницею у цій номінації за підсумками лютого стала шпажистка  Емілі Конрад, яка виборола дві нагороди на кадетському чемпіонаті Європи з фехтування: золото – в особистій першості та бронзу у командних змаганнях (м. Таллінн, Естонія). «Найкращим тренером юної спортсменки лютого 2023 року» було визнано Наталію Конрад.

«Я дуже пишаюся тим, що представляю Україну на міжнародних змаганнях і рада, що змогла вибороти нагороди чемпіонату Європи» – відзначила щаслива володарка статуетки, диплому та грошової премії від НОК України Емілі Конрад.

«Це дуже емоційні моменти, коли твій спортсмен перемагає, коли підіймається синьо-жовтий прапор, коли звучить гімн України. – підкреслила Наталія Конрад. – Але сьогодні ці емоції в десятки разів яскравіші й важливіші для нас усіх. Я дуже вдячна нашим захисникам і ЗСУ за те, що ми маємо можливість називатися українцям. Я дякую Національному олімпійському комітету та Міністерству молоді та спорту, зокрема їх очільнику Вадиму Гутцайту за те, що у такі важкі часи наш спорт не зупинявся, що ми продовжуємо і маємо змогу працювати, тренуватися, виступати на змаганнях і боротися за медалі. Усім, хто причетний до цього результату і зокрема нашій федерації хочу висловити щиру подяку. Боремося, працюємо далі, разом – до перемоги, Слава Україні!”

Президент НОК України, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт наголосив, що як би складно не було, наші спортсмени й тренери продовжують тримати спортивний фронт. 

“Насправді я вдячний усім нашим спортсменам, тренерам, керівникам федерацій і спортивних організацій, які роблять усе для того, аби спорт продовжував жити та розвиватися! У наш час це зовсім непросто. Але надзвичайно важливо!  Мрія у всіх нас одна – Перемога України – і у війні, і на спортивній арені” – відзначив Вадим Гутцайт.