Головна / Новини / Різне / Не стало заслуженого тренера України Андрія Колеснікова
Не стало заслуженого тренера України Андрія Колеснікова

2 квітня на 66 році життя зупинилося серце заслуженого тренера України Андрія Колеснікова.
Андрій Віталійович присвятив життя фехтуванню, яким займався з дитинства. Тренувався у свого батька, Віталія Трохимовича, здобув звання Майстра спорту. У період 1977 – 1982 рр. неодноразово ставав чемпіоном та призером чемпіонатів України.

Освіту тренера з фехтування отримав у Львівському державному інституті фізичної культури, де вчився у видатного Учителя, тренера Вадима Андрієвського.

Після закінчення Інституту 1980 р. Андрій Віталійович 42 роки працював тренером з фехтування. Разом з дружиною Світланою виховав не одне покоління українських фехтувальників, а також прищепив любов до цього виду спорту своєму синові Пилипу Колеснікову, який пішов по стопах батька тренерською стежкою.

Серед вихованців Андрія Віталійовича – провідні фехтувальники, члени збірної команди України – учасники чемпіонатів світу та Європи серед юнаків, юніорів – Даниїл Гойда, Пилип Колесніков, а також титуловані парафехтувальники Антон Дацко, Андрій Демчук і Наталія Морквич.
Останні роки працював тренером у КЗ “ДЮСШ ім.О.Дем’янюка”.

Федерація фехтування України висловлює щирі співчуття рідним, близьким, колегам і вихованцям Андрія Віталійовича. Вічна пам’ять!