Головна / Новини / Різне / Українські та німецькі фехтувальникі взяли участь у пікеті “НІ ОЛІМПІАДІ ДЛЯ РОСІЇ ТА БІЛОРУСІ”
Українські та німецькі фехтувальникі взяли участь у пікеті “НІ ОЛІМПІАДІ ДЛЯ РОСІЇ ТА БІЛОРУСІ”


Сьогодні, 22 березня, у німецькому Ессені, відбувся пікет проти участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях і зокрема в Олімпіаді у Парижі-2024. Активну участь, у протестній акції взяли українські фехтувальники, зокрема Василь Козаківський, Олена Рейзліна-Некрасова, Ольга Петровська, Євген Миргородський з великою групою друзів та однодумців.

Нагадаємо, що в Ессені проходив Конгрес Рурського політичного форуму на тему «Олімпійські ігри в зоні напруженості між спортом і політикою», головним гостем якого був президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Представник Фехтувального клубу TSV Bayer 04 Leverkuzen – український тренер Ігор Зікер мав змогу спілкуватися з очільником Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом, донести до нього позицію української спортивної спільноти: представників країн – агресорів -росії та білорусі не має бути на міжнародній спортивній арені. Пан Бах підтвердив свою солідарність з українським народом. Наголосив, що рішення щодо спортсменів рф та рб не прийнято. Не маємо полишати відстоювати позицію України, закликати світове спортивне товариство не допустити повернення спортсменів росії та білорусі в олімпійський спорт

«Тим часом як українські захисники, в т.ч. спортсмени, боронять українську землю та гинуть від рук агресора, МОК допускає можливість участі росіян і білорусів в Олімпіаді у Парижі під нейтральним прапором, тим самим толеруючи війну. Але ми проти і голосно заявляємо про це!» – йдеться в офіційній заяві організаторів пікету Ukrainisch-Deutscher Verein “OPORA” і ФНД Україна.